Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep çevreci üretimin merkezi olacak

Ticaret Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) iş birliğinde, kent ve bölge sanayisinin yeşil üretime geçiş sürecine ve iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunmak hedefiyle Gaziantep Yeşil Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi.

Gaziantep ve İzmir ticaret odalarından güç birliği imzası

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) iki kent arasındaki iş birliğini geliştirmek için istişare toplantısı yaptı ve iş birliği protokolü imzaladı. GTO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı ve imza töreninin ardından Başkan Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait olan ipek sancağın bir replikasını Başkan Özgener'e takdim etti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Bölgemizdeki ilk Model Fabrikayı kuruyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO), İş Geliştirme Merkezi ( İŞGEM) Mesleki Eğitim Merkezi Projesinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yüzde 80 seviyesine gelen proje alanında incelemelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, projede yer alan model fabrikanın Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk Model Fabrika olacağını söyledi.

Diyarbakır'da restoran ve kafeler dijitalleşiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Google.org iş birliğiyle hayata geçirilen Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi'nin saha uygulaması Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Mavi Liste'nin hedefi OSB'de istihdam sayısını 40 bine çıkarmak

Diyarbakır'da 916 hektarlık alana sahip olan ve dört etaptan oluşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, bu yıl Diyarbakır olarak ihracatta rekor kırmayı hedeflediklerini belirtirken, Mavi Liste adayı olarak da istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

GSO kurucu Meclis Başkanı Naci Topçuoğlu'nun vefatının 14 yıl dönümü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO'nun Kurucu Meclis Başkanı, sanayici iş insanı merhum Naci Topçuoğlu'nu vefatının 14. yıl dönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Don mağduru kayısı üreticilerine muhtarlardan destek

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki muhtarlar don nedeniyle kayısı ağaçları zarar gören bir üreticiye ait kayısı bahçesinde bir araya gelerek, kayısı yetiştiricilerine destek verdi.

GAGİAD'dan ''mezun olmak yeterli mi'' söyleşisi

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen 'Mezun Olmak Yeterli mi?' konulu söyleşide P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Sanayinin efsanelerinden Naci Topçuoğlu anlıyor

Gaziantep sanayisinin öncülerinden olan, kentin sanayileşme ve markalaşma sürecine katkılarından dolayı ''Efsane Sanayici'' olarak anılan merhum M. Naci Topçuoğlu, vefatının 14. yılında dualarla anılıyor.

2 gemiyle 202 yolcu geldi

Havaların ısınması ile birlikte Bodrum'da turist hareketliliği yaşanmaya başladı. 110 metre uzunluğundaki lüks yolcu gemisi Emerald Azzurra ile 72 metre uzunluğundaki yelkenli gemi Star Flyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine toplam 202 yolcu getirdi.

Diyarbakır OSB'de seçim heyecanı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Genel Kurulunda aday olan üç listenin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçim için çalışmaları devam ediyor.

Don vuran kayısıların yerine üreticiler sebze ekimine yöneldi

Dünyanın kayısı başkenti Malatya'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen don olayının ardından bazı kayısı bahçeleri zarar görmüştü. Don hadisesi sebebiyle kayısı bahçeleri zarar gören ve bu yıl ürün elde edemeyecek olan üreticiler ise sebze ekimine yöneldi.

Halı Fuarı 2 yıl aranın ardından yeniden başlıyor

Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı 'Domotex Turkey' Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık iş birliğiyle, 14 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen fuarda 14 ülkeden 48'i yabancı 216 firma yer alacak.

2022'nin ilk dört ayında 666 milyon dolarlık halı ihracatı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. Ocak-Nisan 2022 dönemi halı ihracatının yanı sıra sektörel sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda Domotex Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı öncesi yapılan hazırlıklar hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Malatya kayısısı çağlaları tezgahlardaki yerini aldı

Lezzeti ve ünü ülke sınırını aşan ve dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da sezonun ilk kayısı çağlası tezgahlardaki yerini alarak 40 TL'den alıcı buldu.

Diyarbakır'da Ramazan ayı ve bayramında tatlı satışı 100 tona ulaştı

Diyarbakır'da Ramazan ayı ve bayramı süresince Hacıbaba Pastanelerinde tatlı satışı 100 tona ulaşıldı, Kurban Bayramına şimdiden hazırlıklar başladı.

Malatya'da halk ekmekte fiyat güncellemesi

Malatya'da halk ekmeğe fiyat güncellemesi ile 50 kuruşluk zam yapıldı.

Borsa haftayı düşüşle kapattı

Borsa, haftanın son iş gününü yüzde 0,31'lik düşüşle tamamladı.

Naksan Plastik faaliyetlerini Kimpack markası altında sürdürecek

Naksan Plastik, faaliyetlerine ABY Ambalaj'ın markası olan Kimpack ile devam edecek. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) tarafından gerçekleştirilen satış ihalesinde 1 milyar 476 milyon 180 bin lira ile en yüksek teklifi veren İstanbul merkezli ABY Plastik Ambalaj AŞ, Naksan Plastik'in yeni sahibi oldu.

Toplam 4948 haber.