Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da tatlıcılarda bayram yoğunluğu yaşanıyor

Malatya'da Ramazan Bayramı öncesinde baklavacılarda yoğunluk başladı. Yoğun olarak bayram için tatlı hazırlıkları yaptıklarını vurgulayan ustalar, kaliteli ve lezzetli ürünleri müşterilerin memnuniyetine sunduklarını ifade etti.

'Mavi Liste' OSB için projelerini açıkladı:

14 Mayıs'ta yapılacak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Yönetimi'ne 'Mavi Liste'yle gireceklerini açıklayan bir grup iş insanı, hedeflerini ve projelerini açıkladı.

GSO Başkanı Ünverdi'den bayram kutlaması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayını uğurlarken, bayrama kavuşmanın sevincinin yaşandığını belirterek, Ramazan Bayramı'nın tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını diledi.

Başkan Altunkaya'dan bayramı mesajı:

Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, İslam aleminin bayramını kutladı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 'Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Bugün geldiğimiz noktada Ankara 13. İdare Mahkemesi esastan karara bağlayarak ihaleye ikinci kez iptal etmiştir. Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk Adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur. Davaya konu olan tüm itirazlarımız dava kararında yer almış ve haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir' dedi.

GAGİAD Başkanı Koçer'den bayram mesajı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İkinci el otomobil piyasası durgun

Otomobil piyasasında uçan fiyatlar bayram arifesinde beklenen hareketliği de vurdu. Bayram öncesini durgun geçiren oto galericiler, otomobil fiyatlarındaki yüksek artışlarda vatandaşlardan sonra en çok etkilenenler oldu

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi sahasının ihalesi iptal edildi

Elazığ'da maden rezervleri ile ilgili EMMAD'ın açtığı dava, ihalenin iptali ile sonuçlandı.

Kırsal Kalkınma Destekleme 2022 yılı proje başvuru sonuçları açıklandı

Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi 2021-2022 başvurusu merkez proje değerlendirme komisyonu tarafından Diyarbakır'da proje uygulamaya hak kazanan yatırımcılar belirlendi.

Bir anne şefkatiyle arılara bakıyor, hem sevgisini hem de emeğini veriyor

DİYARBAKIR (İHA) – Havların ısınmasıyla birlikte Diyarbakır'da 30 yıla aşkındır eşi Mustafa ile birlikte arıcılıkla uğraşan 9 çocuk annesi Emine Yılız, arılara bir anne şefkatiyle bakıyor.

DİSİDER, yönetim kurulunu tanıttı

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği'nin (DİSİDER) kuruluş sürecinden bu güne kadar geçen 6 aylık süreç içerisinde görev verilmesiyle yönetim kadrosunu tanıttı.

'GAİB'de başkanlar kurulu toplandı

GAİB bünyesinde faaliyet gösteren dört ayrı sektöre ait İhracatçı Birlikleri Genel Kurullarının tamamlanmasının ardından göreve yeni seçilen başkanlar bir araya gelerek GAİB Koordinatör Başkanı'nı belirledi. Yeni dönem için yapılması planlanan çalışmaları ve hedefleri masaya yatıran Başkanlar, fikir alışverişinde bulundu. Yapılan toplantının ardından Ahmet Fikret Kileci GAİB Koordinatör Başkanı, Mehmet Çıkmaz ise Koordinatör Başkan Yardımcısı olarak belirlendi.

Esenlikten alışveriş yüz güldürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı iştiraklerden olan Esenlik Zincir Marketler vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Diyarbakır'da bayram boyunca 50 ton tatlı tüketimi bekleniyor

Diyarbakır'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde kenttin marka yüzü olan tatlıcılarda hummalı hazırlıklar 3 vardiya şeklinde devam ediyor. Kentte, bayram boyunca 50 ton tatlı tüketimi bekleniyor.

İKA, yüksek teknoloji üretim desteği verecek

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), bölge sanayisinin orta ve yüksek teknoloji dönüşümünü destekleyecek.

Gaziantep'te tramvay ve belediye otobüsleri 4 gün boyunca ücretsiz olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren tramvay ve otobüsler, Ramazan Bayramı dolayısıyla Arefe gününden itibaren 4 gün boyunca tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Bakan Nebati KKMH ile dövizdeki oynaklıklar ülke gündeminden çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İnovatif yaklaşımlarla ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmalar yürüyoruz. KKMH uygulamamız bunlardan bir tanesi. Bu enstrüman ile döviz kurundaki oynaklığı durdurmuş olduk. Dövizdeki oynaklıklar ülkenin gündeminden çıktı. Önümüzü görerek hareket edebiliyoruz dedi.

GTO Nisan ayı genişletilmiş Meclis Toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra Meslek Komite üyelerinin de katılımıyla 'genişletilmiş' olarak gerçekleştirildi.

Dolu yağışı ekili arazileri vurdu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik Mahallesi'nde dolu yağışı etki oldu. Dolu nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Toplam 4946 haber.