Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tekstil ihracatçılarında görev dağılımı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, 2021 Seçimli Genel Kurulu'nun ardından Ahmet Fikret Kileci başkanlığında GAİB hizmet binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. İhracat rakamlarının değerlendirildiği toplantıda yeni yönetim kurulunda görev dağılımı da yapıldı.

Baklavacıların bayram mesaisi başladı

Gastronomi kenti Gaziantep'te baklava ustaları bayram öncesi Türkiye'nin dört bir yanından gelen baklava siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor. Vatandaşlara ucuz baklava uyarısı yapan Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, 'Bu yıl da her şehre Gaziantep baklavasını göndereceğiz' dedi.

Bayram öncesi alışverişin adresi Ceylan Karavil Park AVM

Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük alışveriş ve sosyal yaşam merkezi haline gelen Ceylan Karavil Park AVM'de bayram öncesi hareketlilik başladı.

Malatya'da yenilenebilir enerji için hummalı çalışma yürütülüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, artan enerji maliyetlerinin önüne geçmek için yenilenebilir enerji konusunda hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, 'Dönem sonunda 35 MW'lık bir elektrik üretimi hedeflemekteyiz' dedi.

Özyalın, Türkiye’de şeker üretimi sorunu yok

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Ramazan Bayramı öncesinde piyasada şeker sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Bakkal esnafı satmak için şeker bulamıyor.

Toroslar EDAŞ Gaziantep'i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Sektöre öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2022 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Başkan Sadıkoğlu hal esnafına destek çıktı

Malatya Hali'ni ziyaret ederek, sebze ve meyve komisyoncularıyla bir araya gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, hal esnafına destek çıkarak, ''Malatya Sebze Meyve Hali'nde ticaret yapan hal esnafı yüzde yüz kar ediyor diye bir şey yok'' dedi.

Bağlar Belediyesinden canlı yayında temizlik ürünleri ihalesi

AK Partili Bağlar Belediyesi, şeffaf yönetim anlayışı gereği belediye neznindeki ihale ve alım işlemlerini kamuoyuna açık bir şekilde canlı yayınlamaya devam ediyor.

Bayrama günler kala ekimine başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki verimli topraklarında kaliteli tarım ürünleri üretimiyle ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan çiftçiler, bu yılki pamuk ekimine Ramazan Bayramı'na günler kala başladı.

Poyraz'dan yetim ve öksüz çocuklar için çağrı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkan Muharrem Poyraz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı ev, yurt ve merkezlerde kalan çocuklarla yaptığı iftarda yetimlere sahip çıkılması için çağrıda bulundu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Son ana kadar ihaleye girme koşullarını zorladık'

Maden sahasının ihalesinde son ana kadar girme koşullarını zorladıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Mahkemeden süreçlerin tamamlanmasını beklerken gece geç saatlerde aldığımız karar şu, bu ihaleye girip rekabet edememek acı bir durum. Biz 7 katrilyon lira geriden başladık. Kaça çıkartırsak çıkartalım üzerine 7 katrilyon lira koymamız gerekiyor. En azından ihaleyi meşrulaştırmayalım hukuki süreç devam ediyor. Biz bu ihaleye girmeyelim kararı aldık' dedi.

Mobilyacıların hammadde sorunu çözüldü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Meclis gündemine taşıdığı mobilya sektöründeki hammadde sorununu çözüme kavuşturan Ticaret Bakanlığına teşekkür etti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Malatya afet bölgesi ilan edilmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yaptığı açıklamada, kayısıda meydana gelen zirai don nedeniyle Malatya'nın 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Sabahattin Seven: 'Konut satışları artmaya başlayacak'

SS Finans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Seven, yeni ev sahibi olacaklar için yapılan vergi indirimi, bankaların özel kredi çalışmaları ve döviz kurundaki düşüşler ile birlikte konut fiyatlarında indirimler olacağını, sene sonuna kadar ise konut satışlarının artacağını kaydetti.

Diyarbakır'da kuyumcular odası fuarının startı verildi

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel öncülüğünde ekibiyle birlikte kentte, 2023 yılında yapacakları kuyumcular fuarının startının lansman toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'a Ramazan bayramı öncesi gelen çok, giden yok

Ramazan Bayramı dolayısıyla Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk yaşanması beklenirken, sessizliğe gömüldü. Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin taleplerini karşılamak için ek seferler düzenleyen otobüs firması yetkilileri, bayramı Diyarbakır'da geçirmek için gelenlerin çok olduğunu ancak gidişlerin olmadığını ifade etti.

Bakan Kurum, dünya kayısı ticaret merkezinde incelemelerde bulundu

100. Yıl Kent Parkı temel atma ve parka ilk fidan dikimi törenine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Malatya'ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

Yıldırım: 'Düzenlemeler serbest piyasa işleyişini bozmakta'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, menkul satış sözleşme bedellerinin Türk Lirası olarak yapılması zorunluluğuna ilişkin yürürlüğe giren düzenlemeyi değerlendirdi.

Karavil 'Diyarbakır'ın ihracatı artacak'

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSB) 14 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Müteşebbis Heyeti Yönetimi için adaylığını açıklayan Beyaz Liste düzenlediği iftar yemeği ile Diyarbakırlı sanayici ve iş insanları ile bir araya geldi.

Toplam 4946 haber.