Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da ihracat rakamlarındaki artış devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye ihracat raporuna göre, 2021 yılının ilk dört aylık döneminde 129 milyon 402 bin dolar ihracat yapan Elazığ, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdi.

Bakan müjdeyi verdi, Diyarbakır-Batman arasında konforlu yeni tren sefere başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır ile Batman arasında hizmet veren bölgesel tren setlerinin yenilendiğini belirtti. Yolcuların daha konforlu seyahat edebilecek tren ile ilk seyahati başladı.

OSB seçimlerine doğru

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 14 Mayısta yapılacak Olağan Genel Kuruluna aday listelerin seçim çalışmaları hızla devam ediyor. Seçime Yeşil Liste ile girecek olan grup adına açıklama yapan Makine Mühendisi Ali İhsan Özdoğan, Türkiye'de ilk olacak bir taahhütte bulundu. Özdoğan yaptığı açıklamada Sanayicilerimizden aidat almayacağız' dedi.

Doğanşehir'de dolu yağışı kayısıya zarar verdi

Malatya'da bir süredir etkili olan sağanak ve dolu yağışı Doğanşehir ilçesinde kayısı ağaçlarına zarar verdi.

İhracatta Gaziantep rekoru

İhracatta olumlu performansını Nisan ayında da sürdürmeyi başaran Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), geçtiğimiz ay yüzde 2,8'lik artışla 1 milyar 35 milyon 439 bin dolarlık ihracat seviyesini yakaladı. Dış ticarette Bölgenin öncü şehri Gaziantep ise Nisan ayını yüzde 5'lik bir artışla 927 milyon 172 bin dolarlık ihracatla tamamladı.

Gaziantep ihracatı yılın ilk çeyreğinde 3.5 milyar dolara ulaştı

Türkiye ihracatının lokomotif illerinden olan Gaziantep Nisan ayında 927 milyon 172 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. 2022 Ocak-Nisan dönemi ihracatı ise 3 milyar 573 milyon 557 bin dolara ulaştı.

Gaziantep'ten Nisan ayında 927 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan nisan ayı verilerine göre, Gaziantep'ten nisan ayında yüzde 5 artışla 927 milyon 172 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Düğün yapan çiftlere kral dairesi bedava

Gaziantep'te düğünlerin gözde mekanlarından olan Şirehan Otel, 2022 yılı rezervasyonlarını muhteşem bir kampanya ile başlattı. 2022 Yılında Şirehan'da yapılacak rüya gibi bir düğünle dünya evine girecek olan çiftlere kral dairesinde bir gecelik konaklama ve kahvaltı hediye edilecek.

Mavi Listenin hedefi ivme kazanan OSB'yi daha da güçlendirmek

Diyarbakır'da 916 hektarlık alana sahip olan ve dört etaptan oluşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), pandemiye rağmen son dört yılda üretimde, ihracatta ve yatırımda rekora doğru gidiyor. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek OSB Olağan Genel Kurulunda Mavi Listeden yeniden başkan adayı olan Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, 386 fabrikanın faaliyet gösterdiği OSB'den dünyanın dört bir yanına ihracat yapıldığını belirterek, üretim ve istihdam ile ilgili yeni projelerle var olan ivmeyi daha da yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kara kışta zarar gören seralar yeniden üretime geçti

Adıyaman'da çetin geçen kış şartları nedeniyle zarar gören seralar yeniden onarılarak üretime başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile tarım zararlarının karşılanması amacıyla 7 milyon TL acil yardım çerçevesinde hibe gönderildi.

Sanayici Kamil Şerbetçi vefatının 24. yılında da unutulmadı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yaptığı basın açıklamasında Sanayi Odası'nın ikinci yönetim kurulu başkanı merhum Kamil Şerbetçi'yi vefatının 24. yıl dönümünde rahmet ve şükranla andıklarını belirtti.

Geleceğin öne çıkan meslekleri arasında gayrimenkul değerleme uzmanlığı büyük ivme kazanıyor

Gayrimenkul değerleme alanında öncü iş insanı Bülent Hasılcıo, 2000'li yıllarla birlikte hayatımızda yerini alan sektörün konut kredileri ile ipotekli konut alım ve satımlarında önemli bir unsur olması nedeniyle her geçen dönemde daha çok telaffuz edilebileceğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig: A. Hatayspor: 0 - Altay: 1

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında A. Hatayspor, sahasında Altay'ı ağırladı. Karşılaşma konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Turuş-Der'den OSB açıklaması

Turuş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Yıldırım, Turuş Bölgesine kurulması planlanan Adıyaman 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin başka bir bölgede kurulmaması için basın açıklaması yaptı.

Yeşil liste heyeti, dinamik yönetim, nitelikli üretim ve güçlü Diyarbakır için OSB adaylığını açıkladı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde 14 Mayıs 2022'de yapılacak olan Olağan Genel Kurul için hazırlıklar sürerken, adaylar da listelerini açıklamaya başladı. Yeşil liste adayı olarak OSB'ye talip olduklarını belirten Ali İhsan Özdoğan, dinamik yönetim, nitelikli üretim ve güçlü Diyarbakır için kolları sıvadıklarını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Afet bölgesi çağrımızı yineliyoruz'

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarettin gündeminde kayısıda yaşanan zirai don konusu yer aldı.

Diyarbakır ihracatta rekor kırdı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) meclis üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Baran Türk, Diyarbakır'ın 2022 yılı ilk çeyrek dönemi ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Bayram siparişleri yetişsin diye 3 vardiyaya çıktı, soğuk baklava kadayıfın tahtını salladı

Diyarbakır'da tatlıcıların yoğun bayram mesaisi başladı, siparişlere yetişmeye çalışan tatlıcılar 3 vardiyaya çıkarken bu bayram en çok siparişi verilen soğuk baklava oldu.

Diyarbakır'da kiralık araçlar tükendi

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi oto kiralama şirketlerinde yoğunluk görüldü. Ellerinde hiç kiralık otomobil kalmadığını ifade eden işletme yetkilileri, Kiralık araçlara talep fazla olduğu için rezervasyonla müşteri alıyoruz. Araçları 10 günlük olarak kiraya veriyoruz ve yetişen otomobil kiralayabiliyor dedi.

Toplam 4946 haber.