Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Çiçek, 'Kayısıdaki don rekolteyi etkileyecek'

Malatya'da etkili olan zirai don olayını değerlendiren Malatya Ziraat Odası Başkanı Fevzi Çiçek, kayısıda don olayının rekolteyi etkiyeceğini belirterek, 'Hasar tespit çalışmaları birkaç içerisinde sıcaklığın 10 derecenin üzerinde seyretmesi ile daha somut bir veri elde edilecek' dedi.

Gaziantep plastik sektörünün rekabet gücünün artırılması toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Sanko Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi İşbirliğinde, 'Gaziantep Plastik Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması' konulu çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da hurma Ramazan'ın vazgeçilmezi oldu

Diyarbakır'da Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar, enerji kayıplarını sahur vaktinde kuru yemiş ve kuru meyve tüketerek gideriyor.

Malatya Ticaret Borsası'nın geleneksel iftar yemeği

Malatya Ticaret Borsasının iftar yemeği büyük katılımla gerçekleşti. İftar programında konuşan Borsa Başkanı Ramazan Özcan, 'Bu yıl Malatya'da çok büyük bir don riski ile karşı karşıya kaldık. Hem üreticilerimiz, hem tüccarlarımız, hem de ihracatçılarımız büyük bir üzüntü içindedir' dedi.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Gözübüyük ve beraberindeki heyetten GSO'ya ziyaret

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, Daire Başkanı İsmail Kılınçarslan, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Barış Sönmez, Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) ziyarette bulundu.

Vali Baruş, hasar gören kayısı bahçelerini inceledi

Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit ve Tarsim Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile geçtiğimiz günlerde yaşanan don sebebiyle hasar gören kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Yılın ilk yerli badem çağlası 25 liradan satışa sunuldu

Gaziantep'in Araban İlçesinde yılın ilk yerli badem çağlası 25 TL'den satışa sunuldu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Kayısı üreticisi destek istedi

Malatya'da 13-14 Nisan'da meydana gelen zirai don hadisesi nedeniyle kayısı üreticileri destek istedi.

Kahta'daki don bademlere büyük zarar verdi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle oluşan don, badem ağaçlarına çok büyük zarar verdi.

Malatya TSO, Ramazan gıda yardımlarını yerel firmalardan aldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), geleneksel olarak yürüttüğü Ramazan Ayı yardım faaliyetlerine bu yılda devam ediyor. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 bin 500 aileye ulaştıracakları gıda kolilerini yerel firmalardan temin ettiklerini söyledi.

Havaların ısınmasıyla yemeni ayakkabılara talep arttı

Havaların ısınmasıyla ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeni ayakkabılara yoğun talep oluyor.

Kayısı bahçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlanacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'da meydana gelen zirai don sonrası kayısı ağaçlarının zarar görmesini Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye ilettiğini ve hasar tespit çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

Kayısı bahçelerini don vurdu

Malatya'nın Darende ilçesinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı bahçelerini don vurdu.

Diyarbakır OSB'de seçim heyecanı başladı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) seçim heyecanı başladı. Diyarbakır OSB Yönetim Kuruluna beyaz liste olarak Ahmet Karavil ve yönetimi adaylığını açıkladı.

Kayısı bahçelerini don vurdu

Malatya'da hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesi sebebiyle bazı kayısı bahçelerinde don meydana geldi.

Modacı Dalmış: 'Rusya Ukrayna savaşı moda dünyasını olumsuz etkiledi'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın etkisi birçok alana olduğu gibi tekstil sektörüne de etki etti. Ünlü modacı Abdulselam Dalmış, Rusya Ukrayna savaşının moda dünyasını olumsuz etkilediğini söyledi.

Nisan ayında Diyarbakır'daki soğuk hava meyan kökü şerbeti satışlarını etkiledi

Diyarbakır'ın vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbeti sabahın erken saatlerinde yapılıp iftara birkaç saat kala tezgahlarda yerini alıyor. Sur ilçesinde 35 yıldır meyan şerbeti satışını yapan Yılmaz Pala, Ramazan ayında sofralarda meyan şerbeti olmazsa olmazlardan. Fakat bu yıl havalar soğuk olduğundan satışlarda düşüş görüldü dedi.

Toplam 4935 haber.