Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTB Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, mart ayı faaliyetleri değerlendirilerek, küresel ve ulusal gıda piyasalarında yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

DTSO'da değerlendirme toplantısı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yeni hizmet binasında yapılan mart ayı olağan meclis toplantısında, Silvan Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ve DTSO'nun kurucu ortak olarak çalışmalarda yer almasına karar verildi.

Zabıtadan ekiplerinden KDV denetimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranında yapılan indirimin ardından temizlik ürünlerinde de KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle birlikte marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Esenlik Ramazan'a hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketlerde, Ramazan ayının başlaması ile birlikte yüzlerce üründe indirime gidildi. Genel Müdür Ata Ünlü, Esenlik olarak her zaman Malatyalıların yanında olduklarını belirterek '560 üründe yüzde 40'a varan indirimler var' dedi.

Araban'ın ilk kapalı semt pazar yeri hizmete girdi

Gaziantep'in Araban ilçesinde, ilçenin ilk kapalı semt pazar yeri hizmete girdi. Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Araban Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş ile pazarcı esnafını ziyaret etti.

Esenlik Market'den KDV İndirimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Market, Birlikten Beraberliğe Enflasyon ile mücadele kapsamında İndirim.

Lisanslı depo yatırımlarına 20 yıl vadeli kredi desteği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden Ziraat Bankası Elazığ Bölge Müdürü İlker Ayhan, 'Lisanslı depo yatırımlarına 5 yıl ödemesiz, 10-20 yıl gibi vade imkanı olan kredi destekleri sunuyoruz' dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ankara'da düzenlenen Eko İklim, Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi çerçevesinde düzenlenen 'Sanayinin Yeşil Dönüşümü' konulu oturuma konuşmacı olarak katılarak sürdürülebilir sanayi ve yeşil dönüşümün önemi ile GSO'nun bu çerçevede sürdürdüğü projeleri anlattı.

GTO Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'ta Ramazan öncesinde denetimler arttı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede ki market, fırın ve bakkallarda fiyat karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında ki denetimlerini artırıp, KDV düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti.

Festival halı 2022 yeni sezon koleksiyonlarını tanıttı

Türkiye'de 1983 yılından itibaren halı sektörünün lider markalarından Festival Halı, 2022 yılı için hazırlanan birbirinden özel desenler ile sezona iddalı bir giriş yaptı.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında DİSKİ'nin yatırımları ele alındı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün yatırım ve projeleri masaya yatırıldı.

Diyarbakır'ın marka yüzü Kadayıfçı Sıtkı Usta, Ramazan'a hazır

Diyarbakır'da1968 yılından beri markalaşan, sağlıklı, doğal ve birbirinden lezzetli ürünler üreten, tatlı sektöründe dünyaca üne sahip Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Ayakkabı profesörü fiyat artışlarına inat zam yapmadı

Malatya'da, her çeşit ayakkabı tamiri yapması ve farklı yöntemleri kullanması dolayısıyla 'ayakkabı profesörü' olarak tanınan Mehmet Ceyhan, fiyat artışlarına inat zam yapmadı. Ceyhan, 'Bakalım zam yapmamaya ne kadar direneceğim' dedi.

Yenişehir Belediyesinden Ramazan ayı denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Malatya'da marketlere denetim

Malatya'da, Vali Aydın Baruş başkanlığındaki heyet, zincir ve yerel marketlerde denetlemelerde bulundu. Vali Baruş'un başlattığı denetimleri, ekipler devam ettirecek.

Türk ve Rus ortaklığı gelişiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO), Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi çerçevesinde Rusya'ya giden tekstil sektöründe faaliyet yürüten 8 firma, Moskova'da Rus firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Malatya'da çiftçiler kayısı ağaçlarını ilaçlıyor

Dünyada en fazla Türkiye'de, Türkiye'de ise en fazla Malatya'da üretilen kuru kayısının üreticileri kayısı ağaçlarının ilaçlamasına başladı. Bu yıl don tehlikesi nedeniyle endişeli olan üreticiler, yüksek rekolte için dua ediyor.

Yavuzeli çiftçisine 20 bin badem fidanı dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından iklim ve toprak analizleri sonucunda badem üretimine elverişli olduğu tespit edilen Yavuzeli ilçesinde çiftçilere 20 bin badem fidanı dağıtıldı.

Toplam 4927 haber.