Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Vali Toraman'dan fahiş fiyat ve stok denetimi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnaf odalarını önemsiyoruz'

Göreve seçilen esnaf odası başkanlarına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Esnaf odalarını önemsiyoruz. Sorunların gündeme taşınması ve çözümü noktasında esnaf odası üyesi veya TSO üyesi gibi bir ayrımımız hiçbir zaman olmadı' dedi.

Diyarbakır'da 'stokçuluk' ve 'fahiş fiyat' denetimi: 20 işyerine yasal işlem

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketlerde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimi gerçekleştirdi.

Esenlik Müdürü Ünlü'den yağ iddialarına sert tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süpermarketler'in halkın olduğunu ifade eden Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü, ' Hiçbir marketimizde yağ eksikliği yoktur. Piyasadaki uygun fiyatlar üzerinden her gün satışımız devam ediyor' dedi.

ASKON Diyarbakır Şube Başkanlığı'na Aytekin görevlendirildi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanlığı'na Avukat Mehmet İhsan Aytekin görevlendirildi.

Çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı

Malatya'da çiftçilere 2021 yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri bugün başladı.

GSO Başkanı Ünverdi'den KAGİDEM'e anlamlı ziyaret

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi'ni (KAGİDEM) ziyaret eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini inceleyip yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cep telefonu satışı yapan esnafların talepleri için dosya hazırlandı

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, market, AVM ve teknoloji mağazalarında müşterilere cep telefonu ve diğer satışlarda tanınan bireysel kredi kullandırma imkanı ve taksitlendirme uygulamasının cep telefonu ve teknolojik ürün satan küçük esnaflar içinde gerçekleştirilmesi istedi.

İşletmelere yüzde 80 maaş desteği ile dijital dönüşüm fırsatı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ortaklığında hayata geçirilen 'İstihdam için Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi' kapsamında mühendis ve teknikerlere yönelik Dijital Dönüşüm Uzmanlığı eğitimleri başladı.

GAGİAD'dan Gaziantep Valisi Gül'e ziyaret

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, beraberinde 15.Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gaziantep Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Başkan Sadıkoğlu'ndan yeni Vergi Dairesi Başkanı Balıkçı'ya ziyaret

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine atanan Ahmet Balıkçı'ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunları iletti.

Sosyal medya kullanıcılarına uyarı

Sosyal Medya ve Strateji Derneği Başkanı Orhan Atak, son günlerde ekonomi üzerinden toplumsal bir kargaşanın temellerinin atılması için özellikle sosyal medya üzerinden inşa edilen bir dezenformasyon sürecinin yaşandığına dikkat çekerek bu hususta sosyal medya kullanıcılarına uyarılarda bulundu.

Taşımacılıkta en kritik üç beceri belirlendi

Lojistik ve taşımacılık sektörü için en kritik üç beceri analitik düşünme, zaman yönetimi ve müşteri ilişkileri olarak belirlendi.

Piyasada yağ bulunmuyor iddialarına vatandaştan tokat gibi cevap

Özellikle sosyal medyada sıvı yağ stoklarının azaldığı haberleri hızla yayılırken, Malatya'da Büyükşehir Belediyesine bağlı Esenlik Süper Marketler'de alışveriş yapan Malatyalılar bu haberlerin algıdan ibaret olduğunu söyleyerek, tüm şubelerde uygun fiyatlara sıvı yağlara ulaşabildiklerini söylediler.

Yenişehir Belediyesinden marketlere denetim

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde özellikle toptan satış yapan işyerlerine stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı.

Bismil'de bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atılırken, törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'da doğan gençlerimiz iş aramak için kendi doğdukları şehri terk etmek zorunda kalmasınlar. Kendi ilçelerinde, kendi şehirlerinde iş bulsunlar, aş bulsunlar, mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün gayretimiz bütün çabamız bu dedi.

American Express, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı

ABD'li kredi kartı ve turizm şirketi American Express, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini askıya aldı.

Başkan Arslan: 'Stoklarımızda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunuyor'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Asilhan Arslan, stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunduğunu belirterek, 'Sosyal mecralarda yaşanan asparagas haberin etkisiyle vatandaşlarımızın ayçiçek yağını ihtiyaçtan fazla alması stokları sıkıntıya sokarak, hem ihtiyaç dahilinde tüketim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek, hem de stokçuluk yapacak art niyetli kişilerin önünü açacaktır. Vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız; ihtiyaçları kadar tüketim yaparak piyasaların seyrini ve tedarik zincirini bozmayacak şekilde ihtiyaçları kadar ürün almalarıdır' dedi.

Esenlik'te yağ satışları devam ediyor

Malatya'nın yerel Zincir Marketi Esenlik'te yağ satışları devam ediyor.

Toplam 4911 haber.