Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sanayi Odaları, 'ICCI 2022 Konferansı'nda bir araya geldi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı'nda düzenlenen 'Türk Sanayisinde Verimli Büyüme etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Gaziantep'te toplandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Mahsum Altunkaya başkanlığında Gaziantep'te toplandı. Toplantıda, sektörel ihracatın genel durumunun yanı sıra dünya gündemi ve özellikle de Rusya-Ukrayna savaşının gıda piyasalarına etkileri ele alındı.

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 2,14'lük yükselişle tamamladı.

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' hizmete girdi

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' projesi, Hilalkent Sosyal Hizmet Binası'nda hizmete girdi.

İlçelerde servis plakası ihaleleri yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Silvan, Bismil ve Ergani ilçelerinde servis aracı plakası için ihaleye çıkıyor.

Vali Karaloğlu, kooperatif marketin açılışını yaptı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden olan Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nin Diyarbakır'daki ilk şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Ali Evren de İşyeri Ticari Araç Edindirme Kredi Limitleri Artış Müjdesi

Malatya Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren Yaptığı Açıklama Söyle

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir'

Elazığ'ın özellikle son yıllarda marka yatırımlarla dikkat çektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir' dedi.

Yenişehir Belediyesi 'kırsal kalkınma çalıştayı' düzenledi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, 'Kırsalda Değişim Hikayesi Yazılıyor' temasıyla çalıştay düzenledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Projeleri şehrimizin mimarları çizmeli'

Malatya Mimarlar Odası ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Şehrimizde yapılacak bir projenin, şehir dışındaki bir mimara çizdirilmesinin doğru olmadığına inanıyoruz. Desteklenmesi gereken mimarlar odasındaki genç ve başarılı ekiptir' dedi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Lübnan künefesi satışı Diyarbakır'da patladı, bölgede duymayan kalmadı

Dünya lezzeti olan alternatif tatlıları Diyarbakır'a kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, bir ilke daha imza atarak Arap ülkelerinin vazgeçilmez lezzeti olan Lübnan künefesini Şubat ayında vatandaşlara sundu. Kısa sürede nam salan künefe satışı 5 kat arttı, bölgede birçok tatlıcı yapmaya başladı.

Yıldırım'dan kamu müteahhitleri için önlem çağrısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, birçoğu iflasın eşiğinde olan kamu müteahhitleri için önlem alınmaz ise ekonomide derin yaralar açılacağını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Sorunlarımız ortak'

Esnaf Odası başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Son zamanlarda esnaf Odası üyelerinin ve Odamız üyelerinin sorunları ortak. Maliyet artışları ve karlılık oranlarının dibe vurması tüm ticarethaneleri olumsuz etkiliyor' dedi.

Sadıkoğlu'ndan 'Reel fiyat farkı ve tasfiye hakkı' talebi

Kamuya iş yapan müteahhitlerin ciddi bir kriz yaşadığını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Reel fiyat farkı ve tasfiye hakkı' talebini yineledi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Konya’da çiftçiye sertifikalı nohut tohumu desteği

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 484 çiftçiye sertifikalı nohut desteğinde bulunuldu.

Çiftçilere ayçiçeği bilgilendirmesi

Tekirdağ il genelinde tarım arazilerinin etkin kullanımı projeleri çerçevesinde çiftçilerle çeşitli toplantılar düzenleniyor.

Bakan Dönmez: “Ukrayna krizi enerji anlamında bizi şu anda etkilemez”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Ukrayna krizi enerji anlamında bizi şu anda etkilemez' dedi.

Toplam 4924 haber.