Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tatlı fiyatlarına gelen indirim beraberinde hile getirdi

Diyarbakır'da 38 yıla aşkındır tatlı sektöründe nam salan Hacıbaba Pastaneleri, gıda denetim ekipleriyle çalışmalarına devam ederken tatlı fiyatlarına gelen indirimle birçok tatlıcının hilelere başvurduklarını açıkladı.

Tarımda kalkınma için ümitlendiren öneriler

Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın Finansal Danışmanlığı ile Raportörlüğü görevlerini yürüten Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, günümüz dünyasında çölün ortasında seralarının, dondurucu soğukların etkisindeki ülkelerin dağlarında ise gül bahçelerinin oluşturulduğunu hatırlatarak, Türkiye tarım üretimi ve ihracatını arttırabilmesi için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

İkinci el oto pazarında ’kuru kalabalık’ sitemi

Eskişehir'de her hafta pazar günü kurulan ikinci el oto pazarındaki yoğunluk, araç satıcılarının yüzünü güldürmedi.

Diyarbakır anneleri, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödülünü Emine Erdoğan'ın elinden aldı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi devam ederken, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde Diyarbakır Anneleri de gurur tablosunda yerini aldı.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirerek 'İthalata dayalı ihracat modelinden ziyade dışardan gelen yatırımlarla hammadde ve emtia sağlamak için ciddi anlamda yatırım yapmamız gerekiyor. Devletin, özel sektörün desteğiyle ya da dışardan gelen yatırımcılarla bu yatırımlar sağlanabilir' dedi.

Dolphin Ajans global oldu

Gaziantep'te 27 yılı aşkın süredir hizmet veren Dolphin Ajans, Türkiye'deki firmaların Avrupa'da markalaşmasını sağlamak amacıyla Dolphin Global'i kurdu.

Diyarbakırlı çiftçilere makine desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ve Bismil ilçelerinde çiftçilere makine desteğinde bulundu.

Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına (Elazığ TSO) kayıtlı kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü temsilcileriyle sektörün sorun ile beklentileri konulu istişare toplantısı yapıldı.

Öncelikli reklam platformu artık ''sosyal medya''

Artline Reklam Ajansı Kurucu Başkanı Onur Durası, reklam verenlerin sosyal medya kanallarına yönelimi hakkında dikkat çekerek, 'Reklam stratejilerinde sosyal medyaya yer vererek etkin kullanan markalar, müşteriye daha hızlı ulaşabiliyor'' dedi.

Girişimci kadınlar Diyarbakır'da buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esen Türker, Muğla KGK Başkanı Mehtap Çahan ile beraberlerindeki iş Kadınları 'Doğu Batı El Ele' sloganıyla, Diyarbakır Ticaret Borsasında Borsa Başkanı Engin Yeşil, TOBB Diyarbakır KGK Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi.

Elazığ'da üreticilere 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı

Elazığ'da ipek böcekçiliğini desteklemek için üreticilere ücretsiz olarak 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı.

25 milyon TL yatırım yaptı, stokçu fabrikalar yüzünden ürün bulamıyor

Diyarbakır'da 30 yıla aşkındır tatlı sektöründe nam salan Hacıbaba Pastaneleri, pandemi sürecinde 25 milyon TL yatırım ile 8 şube 2 fabrika daha açtı. Ürünlere gelen zamları kabul etmelerine rağmen stokçu fabrikalardan ürün bulamadığını ileri sürdü.

Beydağı kentsel dönüşümde sona gelindi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beydağı eteklerinde inşa edilen ve Kentsel Dönüşüm Projesi alanında yapımı büyük oranda tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu.

GTO Başkanı Yıldırım'dan şeker ve uçak seferleri değerlendirmesi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, reel sektörün sorun ve ihtiyaçlarına yönelik yaptıkları girişimlerde sonuç almaya devam ettiklerini belirterek, 'Ticaret Bakanlığımızın şeker krizinin çözümü için adım atmasını ve Gaziantep-Bağdat uçak seferlerinin başlamasını memnuniyetle karşılıyoruz' dedi.

Elazığ'da ücretsiz dut fidanı dağıtılacak

Elazığ'da ipek böcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6 bin 512 adet ücretsiz dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Savaş ve salgının ekonomiye etkisi ele alındı

Malatya'da düzenlenen bir programda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve korona virüs salgını ile birlikte yaşanan ekonomik krizler, bu krizlerin vatandaşlara ve sanayicilere yansımaları el alındı.

DİKKAD'dan çiftçilere aşılama eğitimi

Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği, ilçedeki birçok çiftçilere yönelik olarak aşılama eğitimi gerçekleştirdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnaf Odası başkanlarımızın gayretine şahidiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Esnaf Odası başkanlarımız, üyelerinin sorunlarının çözümü için elini değil, bedenini taşın altına koyuyor buna şahidiz' dedi.

İklim değişikliği kayısı üreticilerini korkutuyor

Malatya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın ardından kayısı üreticileri don endişesi yaşıyor. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle kayısı çiçeklerinde oluşacak hasarın ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacağını belirtti.

Toplam 4924 haber.