Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kayısı da Şubat ihracatı ile 28 milyon 840 bin dolar gelir sağlandı

Malatya'dan geride kalan Şubat ayında 5 bin 797 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. Bu ihracat karşılığında 28 milyon 840 bin dolar gelir elde edildiğini belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, covid-19 ve yaşanan Ukrayna-Rusya savaşına rağmen kayısı ihracatının arttığına dikkat çekti.

BiP'in büyük ödülünün sahibi Gaziantepli çiftçi oldu

Yerli iletişim ve yaşam platformu BiP'in düzenlediği binek araç ödüllü çekilişin talihlisi belli oldu. 515 bin BiP kullanıcısının katıldığı çekilişte talih, Gaziantepli 37 yaşındaki çiftçi Enver Bulut'a güldü.

İnönü Üniversitesi'nde sağlık çalışanlarının ek protokolü imzalandı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde sağlık alanında çalışan işçileri ilgilendiren ek protokol yetkili sendika ile imzalandı.

Elazığ'da 'Çedene kahvesinin' tescillenmesi üreticiyi sevindirdi

'Çedene kahvesinin' Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenerek Elazığ mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alması kahve üreticilerini sevindirdi.

Kadın eller projesinde 9. kez satış etkinliği

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi'' satış günleri etkinliğinin 9'uncusu düzenlenecek.

Başkan Sadıkoğlu: 'Muhasebeciler resmi kurumlarla aramızda köprü görevi görüyor'

Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, muhasebecilerin işletmelerle resmi kurumlar arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Başkan Evren' Malatya'nın Acilen Sanayi Sitesine İhtiyacı Var'

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren' Malatya'da Küçük Sanayi Sitemiz Yetersiz. Malatya Valimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçe belediye başkanlarımız, Esnaf Odaları Başkanlarımız birlikte ortak akılla yapılmasını sağlamalıyız.'

Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisine yansımaları

İş adamı Hasan Hüseyin Önder, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşı ve savaşın Türkiye ekonomisine yansımalarını değerlendirdi. Türkiye'nin bu konuda yaklaşımı ve aldığı kararların doğru olduğunu belirten Önder, Türkiye'nin şu anki durumu, davranışları, aldığı kararlar mükemmel denecek seviyedir dedi.

İhracatta şubat sevinci

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,6 oranında artışla 904 milyon 125 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamla en yüksek şubat ayı ihracat değerine ulaşıldığını söyledi.

Gaziantep'ten tüm zamanların en yüksek Şubat ayı ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Şubat 2022'de Gaziantep'ten 904 milyon 107 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamla Gaziantep'in en yüksek Şubat ayı ihracat değerine ulaştığını açıkladı. En çok ihracatın Irak, ABD ve Suriye'ye gerçekleştirdiğini belirten Kileci; 'Şubat ayında Bölgemizden geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 artış ve 1 milyar 74 milyon 328 bin dolarla en yüksek Şubat ayı ihracatı gerçekleştirilmiştir. Şubat 2022 verilerine göre toplam 163 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Gaziantep'ten ihracatta şubat rekoru

Gaziantep, açıklanan şubat ayı ihracat rakamlarıyla en yüksek şubat ayı ihracatını gerçekleştirerek, 2022 yılının ilk iki ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat başarısı gösterdi.

Doğanşehir'de arpa ve buğday tohumu dağıtımına başlandı

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde hibe destekli arpa ve buğday tohumu dağıtımına başlandı.

Adıyaman Üniversitesi elektrik enerjisini GES'ten üretecek

Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde bulunan binaların elektrik ihtiyacı, güneş enerji panellerinden karşılanacak.

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ'da gerçekleşti

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ ev sahipliğinde gerçekleşti.

Başkan Çınar, yeni belediye hizmet binasının inşaatını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasının inşaatını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' 18 Mart'ta ihalesi yapılacak olan Yeşilyurt Millet Bahçesiyle aynı alanda hizmete sunacağımız Yeni Belediye Hizmet Binamız ile Yeşilyurt'umuzun modern gelişimine bir katkı daha sunmuş olacağız' diye konuştu.

İstanbul Galataport'taki tek Gaziantepli firma Antepsan baklava

Antepsan Kuruyemiş ve Baklava, İstanbul'un en önemli cazibe merkezlerinden olan Galataport İstanbul'da şube açtı. Yeni şubesiyle Gaziantep lezzetlerini İstanbul'a taşıyan Antepsan Baklava ve Kuruyemiş, İstanbul Galataport'ta yerini alan tek Gaziantepli firma olurken, yerli ve yabancı lezzet severlere hizmet etmeye başladı.

Çiftçilere dağıtılan arpa ve buğdayın ekimi yapılıyor

Malatya'da, güz döneminde yağışların az olmasından dolayı toprak neminin uygun olmaması sebebiyle ekilemeyen arazilerin ekimine başlandı. Hibe destekli olarak çiftçilere dağıtılan arpa ve buğdayın ekimi yapılıyor.

Elazığ'da TSO Başkanı Arslan, '42 ana başlıktaki 250 aksiyonumuzun her biri şehrimizin ve ticaretimizin gelişmesine odaklıdır'

TOBB Akreditasyon sürecinde öncelikle üyelere, Elazığ'da ile iş dünyasına değer üretmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için gayret gösterdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, '42 ana başlıktaki 250 aksiyonumuzun her biri şehrimizin ve ticaretimizin gelişmesine odaklıdır' dedi.

Kabul edilmiş ve sevilen bir markayız

Hyundai Bölge Müdürü Engin Doğan, “Buda Pazar payımızı 3.6’dan 5.2’ye taşıdı Türkiye genelinde. Malatya özelinde ise 3.2’den Pazar payımızı yüzde 6 seviyesine çıkarttık” diyerek, bu yıl da marka olarak pazar payını bölgede ve Türkiye genelinde arttırma hedefinde olduklarını kaydetti.