Yıldırım, Milli Görüşü Temsil Eden Tek Partiyiz

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım gündeme dair önemli gelişmeleri ve ülkemizin geleceğine dair konuları www.malatyasurmanset.com haber sitesi Gazeteci Resul Özbay'a değerlendirdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım gündeme dair önemli gelişmeleri ve ülkemizin geleceğine dair konuları www.malatyasurmanset.com haber sitesi Gazeteci Resul Özbey’a değerlendirdi.

Yapılan röportajda Gazeteci Resul özbay’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan İl Başkanı Bilal yıldırım “ Milli Görüşü temsil eden tek Partiyiz ” dedi.
Gazeteci Resul Özbey sordu Yeniden Refah Partisi İl Başkanı cevapladı…
Yenide Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım kendinizden Biraz bahseder misiniz?

Malatya Darende doğumluyum gıda mühendisliği ve Ticaretle uğraşıyorum ortaokuldayken ortaokul için sınıftan milli Gençlik Vakfı ile tanıştım daha sonra milli gençlik Vakfı'nın okuduğum okullarda hep temsilciliğini yaptım ortaokulda okuduğum yıllarda okul temsilciliği lisedeyken lise temsilciliği görevlerinde bulundum.
Daha sonra Malatya İnönü Üniversitesinde milli Gençlik Vakfı üniversite başkanlığını yaptım. Okul bittikten sonra da sırasıyla Fazilet partisinde ve Saadet Partisi Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığını yaptım. Yaptığım görevlerden sonra ticaret hayatına atıldık ve yaklaşık 8 yıldır Ticaret hayatımda kendi işimi yapmaktayım


Yeniden Refah Partisiyle Tanışmanız nasıl oldu. Hangi Etkenler önemli Rol Oynadı?
Yeniden Refah Partisi ile tanışmamız Erbakan Vakfı Malatya il temsilciliğini yapıyordum. 2 yıl boyunca il temsilciliğini yaptım.  Daha sonra partileşme sürecine girildiğinden dolayı 20 Mart 2019 tarihinde Bu görev genel merkez tarafından bana tebliğ edildi. Ülkemizde siyasette çok büyük eksiklikler ve boşluklar vardı. Bende Yeniden Refah Partisiyle bu boşluğun doldurulup Halkımıza en iyi hizmetin Yeniden Refah Kadrolarıyla verileceğinin farkında olarak görevi kabul ettim. Yani elimizi taşın altına koyduk.
Teşkilatlanmalarınızı Nasıl Yaptınız?
Partimizin kuruluşundan daha öncesi tarih 2018'in 23 Kasım'ındaydı. Yapılanma bittikten 4 ay sonra görev bize verildi. Bende görevi alır almaz ekibimle birlikte hemen il ve ilçe teşkilatlanmalarına başladık. İlk önce Malatya il yönetimini oluşturduk. Daha sonra Gençlik Kolları kadın kollarını oluşturduktan sonra da şu anda ilçelerde teşkilatlanan teşkilatlarımızı titizlikle tamamlamaktayız.
Şu an 9 tane ilçemizde kongremizi yaptık. Bir tane ilçemizde Önümüzdeki hafta inşallah Pazar günü kongremizi yapacağız.  3 tane ilçemizin atamaları yapıldı. Onların ve kongreleri de inşallah Şubat ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.
Allah nasip ederse 8 Mart tarihinde Rahmetli Erbakan hocamızın oğlu Genel başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ı 2 günlük programımızla Malatya’da ağırlayacağız. Ziyarette esnaf ziyaretleri sivil toplum örgütleriyle toplantılarımız, Basın Buluşmalarımız, iş adamlarıyla toplantılarımız olacak. Yine Allah nasip ederse Akçadağ ilçemizde kongremize genel başkanımızın programları dahilinde katılacak.
Yeniden Refah Partisine Türkiye de neden İhtiyaç Duyuldu?
Yeniden Refah Partimizin Genel Başkanı Erbakan hocamızın oğlu Sayın Fatih Erbakan tarafından kurulmuş bir partiyiz. Şu anda milli görüşü temsil eden tek parti biziz. Milli görüşün şu anda tek temsilcisiyiz temsil eden tek partiyiz. Biz diyoruz ’ki bizim asıl amacımız Biz insanlarımızı yeniden Refah Partisi olarak bu aziz milletimize Bu ekonomik esaretten Kurtarmak bizim boynumuzun borcu diyoruz. Bu aziz milleti açlık sınırının altındaki Maaşlar da yoksulluk sınırının altındaki maaşlardan Kurtarmak bizim boynumuzun borcu diyoruz.
Peki bunu nasıl yapacağız bu bir nevi bizim partimizin programıdır tüzüğüdür. Bu istihdamla olur üretimle olur ihracatla Arge çalışmaları teknolojik çalışmalar ve aynı zamanda israfa son vererek olur. Bunlar milli gelirimizi üretim ile arttırıp adil bir şekilde paylaşarak olur.
İnşallah biz yeniden Refah Partisi iktidarında beton çimento ekonomisi yerine borç faiz ekonomisi yerine üretim istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız.  Yeniden Refah Partisi iktidarında gerçekleştireceğimiz teknoloji ve üretim seferberliği sonunda Türkiye denildiği zaman akla kebap döner gelmeyecek.
Akla Sanayi gelecek teknoloji gelecek ve Türkiye'nin dünya markaları gelecek. Bununla beraber ülkemizin ekonomisini en çok Derde sokan sebeplerden bir tanesi de israftır ki kamuda özellikle çok israf olmaktadır. Bunun bir an önüne geçilmesi gerekiyor.
Bakın Burada sadece bir örnek vermek istiyorum 2002 yılında iktidara gelen AK Parti devlete fazla yükü var diye milletvekili lojmanlarının yıkmıştır. Devlete yükü vardır diye çok masraf oluyor diye ama bir bakıyorsunuz bugün O paraların daha fazlasını binlerce fazlasını protokol masrafları adı altında harcıyor. Bu paralar israf olmaktadır biz bu protokol masraflarından ve devletteki kamudaki israfların önüne geçerek bu ekonomideki darboğazdan ülkemizin kurtulacağını biliyoruz.


Yeniden Refah Partisinin Diğer Partilerden ayıran Özelliğiniz Nedir?
Biz yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki biz ne iktidar Partisi’nin ne de muhalefet partisinin koltuk değneği veya arka bahçesi değiliz. Biz yeniden Refah Partisi milli görüşü temsil eden tek partiyiz. 1969 yılından beri hayra motor şerre fren olmuşuzdur. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz inşallah Kim ne yaparsa yapsın takdir ve tebrik edeceğiz yanlışı da kim yaparsa yapsın yanlışa yanlış diyeceğiz.
Yeniden Refah Partisi olarak siyaseti kavga etmek yeri değil milletin derdine derman olma yeri olarak göreceğiz.  Ülkemizin en büyük hastaneleri en büyük Hapishaneler en büyük Adalet Sarayları yani bina olarak en büyükleri hepsi bizde ama bir asgari ücretin insanlarımızın geçim seviyesinin geçim düzeyleri en düşüğü de bizim ülkemizde yaşanmaktadır. Biz de Diyoruz ki İnşallah biz insanlarımızı bu ekonomik esaretten kurtaracağız bunları da nasıl yapabiliriz Bunlar aslında milli görüşün temellerinde yatan şeylerdir milli görüşün 3 tane temel esası vardır bunların bir tanesi materyalist değil biz maneviyatçı bir partiyiz.
İkincisi kuvveti değil Hakkı Üstün tutacağız. Üçüncüsü de nefse Esir olmak yerine nefsimizi terbiye ederek yapacağız ki bunlar olduğu zaman zaten İnşallah Diğerleri de arkasında gelmektedir. Peki, bunların insanlara kazandırdığı şeyler nelerdir? Bunlar hidayettir felakettir ve bir ayettir, Hidayet doğruya hakkı ve hakikati görebilme kabiliyetidir, hak ve batılı birbirinden ayırt etmektir, feraset ise hayra Neyin sebep olacağı anlama kabiliyetidir.
Dirayet ise doğrunun dinin faydalının hakim olması için İnançla şevkle aşkla ve azimle çalışmak kabiliyetidir. Şu anda Bizim yaptığımız İşte budur. Biz yeniden Refah Partisi olarak temsilcilerimizle her gün ve akşam aşk ve İnançla, azimle Mahalle toplantıları yapıyoruz.
İnsanlarımıza milli görüşün ülkenin kurtuluşu olduğunu, tek alternatif olan milli görüşü Anlatmaya çalışıyoruz. Milli görüş dendiği zaman 3 tane milli görüşün temel çivisi vardır. Bunlardan bir tanesi İslam çevirisidir ki islamsız huzur olmaz. İslamsız barış olmaz. 2 evimiz Şuhut üyesidir ki şuursuz Müslüman olmaz şuur ne demektir hayrı ve şerri hakkı ve batılı birbirinden ayırt etmektir. Yani namazda okuduklarıyla dünyada yaptıkları aynı olmak demektir. 3 serisi ise milli görüşün Cihat Bu da Cihat sız İslam olmaz.
Nasıl ki Eyyub el-Ensari Hazretleri 90 küsur yaşında Medine’de namazını kılarken Cihat Eminönü duyduğu zaman bir anda namazından doğrulur “ Ben İstanbul’un fethine cihada gideceğim “dediği zaman çocukları ona “ baba Sen gidemezsin yaşın 90  küsur otur burada ibadetini yap” dediklerinde Eyyub el-ensari hazretleri de “ Oğlum siz bana bunu ibadetini yapıp diyorsunuz ama benim yaptığım ibadet de okudum Kur’an’da kıldığım namaz da bana da diyor ki Cihat diyor. Onun için ben cihada gitmek istiyorum ve cihada gideceğim “diyor.
Eyüp El Ensari Hazretleri Medine’de sahabe ile beraber da belki de bizim topraklarımızın de üzerinde geçerek Devenin üzerinde ta İstanbul’a ulaşmışlardır ve Cenabı Allah da Eyyub el-ensari Hazretleri ne Bu Üstün başarısından dolayı bu anlayışından dolayı Eyyub el Ensari Hazretlerine şehadeti Lütf etmiştir.
Milli görüşü  bizim Hak geldi batıl zail oldu biraz önce milli gazetede de gördüğümüz gibi milli görüşün amacı da Bizim amacımız yola çıkış amacımız yaşanabilir bir Türkiye inşa etmek yeniden büyük Türkiye’yi kurabilmek ve Hakkı Üstün tutan Yeni Bir Dünya düzeninin kurulmasına öncülük etmektir Cihat Kur’an-ı Kerim’in her tarafından bahsedildiği için yarın sana neredeyse yakından bahsedildiği için biz Cihat yapmak zorundayız. Biz cihat'ı da nasıl yapabilirim şu anda siyaset ne yapmak zorundayız. Siyah siyaset Cihat için yapılır. Siyaset beni ilgilendirmiyor demek Kur'an'ın yarısı beni ilgilendirmiyor demektir.
Çünkü Cihat Kur'an-ı Kerim'de en fazla sayıda ayet ile emredilen bir ibadettir. Cihat etmeyen insan dünya imtihanını kazanamaz. bizim inancımızda da Kimse kendisi için yaşamaz Kardeşi için yaşar menfaatçiler öldürmenin yolu da budur bunun için Diyoruz ki hakkın hakimiyeti için çalışmamakla batının hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.
Ülkemizin İçinde Bulunduğu Durumu Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'miz şu anda ülkemiz bulunduğu konumdan dolayı Siyonizm tarafından kuşatılma noktasındadır. Çünkü Türkiye Siyonizm inancının gereği olan Arzu ve hayalleri bu toprakların içerisinde bulunmaktadır. Türkiye Müslümanların umudu olan potansiyele sahip kaldırılmış bile olsa hilafeti taşıyan bir milleti ve Türkiye Siyonizm planlanan karşısında kilit bir ülke olduğu için ülkemiz her taraftan neredeyse kuşatılmış bir vaziyettedir. Biz Müslümanlar uyanık olmalıyız ve bu Siyonizmin Haçlı güçlerine karşı da bir olmalıyız. Milli görüş prensipleri doğrultusunda ülkemizi yönetmeliyiz.
İl Başkanı  Olarak Malatya’nın Problemlerini Nasıl Görüyorsunuz?
Biz yeniden Refah Partisi olarak tabii ki ülke gündemi ile beraber Malatya hızında dertleriyle dertlenmek istiyoruz. şu anda Malatyamızda en önemli problemlerden gördüğümüz problemlerden bir tanesi dünyanın en güzel suyuna sahip olmamıza rağmen en temiz suyuna sahip olmamıza rağmen bu kadar bol kaynaklı bir suya sahip olmamıza rağmen Hatta pompasız evlere kadar çıkan bir suya sahip olmamıza rağmen pahalı bir su tüketimimiz var. Dünden önceki gün suya tekrardan bir yüzde yirmi bir zam gelmiştir Sessiz ve sedasız.
Biz buzağının Berat çekilmesinden yanayız insanlarımız zaten bu kadar ekonomik kriz içerisinde mağdurlar. Zammın çekilmesini istiyoruz.  Malatya’mızın Kuzey Çevre Yolu Doğuyu batıya bağlayan Kuzey Çevre yolunun bir an önce planlanması ve faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Bugün Malatya’yı batıya bağlayan Beylerderesi Köprüsünde en ufak bir tadilat tamirat olsa bu köprünün başka bir alternatifi şu anda yok.
Geçenlerde organize ’de o köprünün üzerinde bir Arabanın lastiği patladı diye Organize’deki bütün Fabrikalar en az bir saat geç işbaşı yaptılar. Bu köprünün de bir an önce alternatifinin oluşması için yetkililere buradan çağrıda bulunuyorum.
Diğer en büyük meselelerin başında Malatya’mızda olduğu gibi ülkemizi ilgilendiren bir konu Yahudilerin Siyonistlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlardan bir tanesi Siyonistlerin ülkemizdeki yaşayan insanları tembelliğe alıştırılması çalışması.  Üretimin az olması için üretimin yapılmaması için ellerinden geldiği kadar gayret göstermektedirler.
Malatya’mız Suriye'ye uzaklığı 300 kilometre uzaklığı 500 kilometre İran'a uzaklığı 700 kilometre olan çok güzel bir Ovası bulunan bir toprağa sahip Malatya Ovası bulunmaktadır. Burada bir çok üretim yapılabilmesine rağmen devletimizin şeker pancarına ilimizde kota koyması, Çelikhan’da Tütüne kota koyması, Bizi gerçekten üzmektedir. şu anda bu saydığım Devletlerin İran’ın Suriye’ye 11000 kilometre uzaklıkta Brezilya’da Amerika’da şeker kamışı ihracatı yapılırken Biz Burnumuzun dibindeki 300 kilometre uzaklıktaki Toprak komşularımıza bu ihracatları yapamıyoruz niye şekerimiz devletin koyduğu Kotalar sonunda kendi şekerimiz Bize yetmiyor ondan.
Biz daha Rusya’dan şeker ithal ediyoruz, bunu yetkililer nasıl görmüyor benim aklım hayalim bunu almıyor. İnanın hem Malatya siyasetindeki bulunan siyasilerimize büyüklerimize ve sanayi odamıza, Ticaret Borsamıza bu konuda çağrı yaparak gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Çiftçilerimize üretim kolaylığı sağlansın faizsiz destekler sağlansın,  Çiftçinin borçları ertelensin.
Çünkü Malatya da yeteri kadar tarım arazileri var bunların değerlendirilmesi gerekiyor bir tek bu Şeker pancarına değil Malatya’mızın iklimine çok müsait olan bir Trabzon hurması var ekebiliriz bunun dışında lavanta üretimi yapabiliriz tıbbi aromatik ürünlerin üretimi yapabiliriz bu konuda devletimizin öncülük yapması gerekiyor. Devletimiz insanlara sen bunu ekme Sen bunun üretimini yapma yerine Bunları daha fazla et diye teşvik etmesi gerekiyor. Bugün sabah Haberlerde okudum ve üzülerek söylüyorum  pancar patates ve soğana devlet ihracatını düşük noktaya getiriyor niye patates Soğan ihracatı gittiği zaman Kadıköy soğanın Türkiye’deki talebi atacak fiyatı artacak Madem öyle bu ürünlere ve ihracata gidiyorsa o zaman Bırakın insanlar bu ürünleri eksinler üretim fazla da olsun çiftçimiz biraz daha rahat etsin.
Malatya borsasının güzel çalışmalar var. Lisanslı depoculuk iyi bir projeydi. Takdir ediyoruz teşekkür ediyoruz. Bunlar güzel şeyler güzelim Malatya kayısısının da biraz daha Avrupa ülkelerinde güzel tanıtılmasında bu konuda da biraz daha öncülük edilmesini yapılan çalışmaların olabileceği kanısındayım. Malatya ekonomimizin Bu vesile ile bunlarla beraber daha da ileriye gideceğini düşünüyorum. ve inşallah Allah nasip ederse bunları yapıldığı zaman bu üretimler yapıldığı zaman tıbbi aromatik ürünler Onun dışında şeker pancarındaki kotanın kaldırılması, tütündeki Kotanın kaldırılması ile inşallah ben Malatya’mızda işsizliğin kalmayacağını düşünüyorum.


Yerli Otomobile ve kanal İstanbul Projesine Partinizin Bakış Açısı Nedir?
Ülke gündeminde de son zamanlarda birkaç ülke gündemini meşgul eden olay var Bunlardan bir tanesi yerli otomobil olayı buna partimizin görüşü Kesin ve nettir. Biz bu tür adımları iyi niyetli atılan bu tür adımları olarak tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalarda da hükümetimizin ben yaparım ben ederim Benim bildiğim doğrudur  buna karşılık da muhalefetin veya İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ben de izin vermem yaptırmam gibi restleşme den ziyade bir film ekibinin oluşturularak bu işin Kanal İstanbul'un ülkemize artışı nedir? eksisi nedir? Bunu güzel bir şekilde anlatılması ve değerlendirilmesi lazım. Ülkemizin menfaatine bir şey varsa yapılmasından yanayız, ama ülkemizin menfaatine değilse bunun da durdurulmasını yapılmaması istiyoruz.
Çünkü oraya harcayacağımız yüz milyarlarca parayı Belki insanımıza istihdam yaratabileceğiniz Fabrikalar oluşturabiliriz. Bununla ilgili de gerekli yeterli çalışmaların daha çok yapılarak ihtiyaç varsa böyle bir şey yapılmasında halka anlatılması gerek.
Erken bir Seçim olsa Yeniden Refah Partisi Olarak Hazırmısınız?
Yeniden Refah Partisi için şu anda teşkilatlanmamızı bitirdik. Her hafta her gün akşam haftada 4 gün akşamları Mahalle toplantıları yapıyoruz.  Gençlerimiz ile buluşuyoruz. Hafta sonu Cuma cumartesi Pazar ve pazartesi şehzademiz i Abdülhamit Han hazretlerinin torunları Kayıhan Osmanoğlu Malatya’mızda ağırlayacağız.
Mahalle toplantımızı ve esnaf ziyaretlerimizi beraber yapıyoruz. Şu anda Malatya da seçim olsa biz Malatya’da yeniden Refah Partisi olarak teşkilatımızla mahalledeki teşkilatlarımızla sandık görevlilerimizle müşahitlerimizle seçime hazırız.
İnşallah yarın seçim olacakmış gibi biz seçime hazırız. Yalnız bizim asıl amacımız Biz bir sonraki seçimler için değil biz gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bizim asıl amacımız insan parasını kaybedebilir Allah muhafaza topraklarını kaybedebilir bunların hepsinin geri dönüşü olur ama Bir toplumu kaybettiğimiz zaman ahlaki bir çöküntü olduğu zaman bunun geri dönüşü yoktur.
Biz Diyoruz ki biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller in kurtuluşu için inşallah çalışıyoruz. ve son olarak Diyoruz ki Türkiye’de iktidara gelip adaletsizliği ortadan kaldıracağız İnşallah. Adaletli yeniden tesis edeceğiz. dünyada ve özellikle Avrupa’da yükselen İslamafobiye karşılık İslam birliğinin yeniden canlandırılmasını sağlayacağız. İnşallah yaşanabilir bir Türkiye için yeniden büyük Türkiye için ve adil bir dünya mutlaka kurulacaktır. Bu da Yeniden Refah Partisinin kadrolarının iktidara gelmesine bağlıdır. “

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • ALİ | 09 Ocak 2020 02:45

    MAŞŞALAH malatyada böyle bir siyasetçinin olması sevindirici problemleri söylemekle yetinmeyip çözümleri belirtmiş. takdir şayan

  • Hüseyin 44 | 08 Ocak 2020 12:59

    Maşallah tebrik ederim Milli görüş davasini bu güzel insan ve ekibi çok güzel temsil ediyor . Milli görüş davasi gün geçtikçe gençleşiyor. Sessiz bir kitle var bir dip dalga çok şiddetli gelecek önümüzdeki seçimlerde. Bu ise Refah dalgası olacak. Gönül ister ki tek başına iktidar olsun ancak şu anki siyasi konjektörde iktidar olma şansı az ancak meclisi zorlar zorlamasa bile ittifaklar da en önemli parti olur şayet başkanlık sistemi devam ederse. Malatya bazında ise çok büyük bir ses getirecek bu gözlerden kaçmıyor.

  • Nedim | 08 Ocak 2020 12:38

    Tek çare yeniden refah

BUNLARA DA BAKIN