Yeni İş Kuracaklar Dikkat! İlk 3 Yıl Vergi Yok

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde önemli düzenlemeler yapıldı. Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde önemli düzenlemeler yapıldı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemelerle birlikte mükelleflerin ödeyeceği kurumlar vergisi konusunda çeşitli değişiklikler getirildi.

Mükelleflerin beyan ettikleri kazanç üzerinden hesaplanan vergi, indirim ve istisnalar düşülmeden önceki tutarın %10’undan az olamayacak. Bu kural, 2025 yılı ve sonrasındaki vergilendirme dönemlerinde geçerli olacak. Özel hesap dönemi olan mükellefler için bu uygulama, özel hesap dönemi ile izleyen vergilendirme dönemlerinde geçerli olacak.
Yeni işe başlayan mükelleflerden, ilk 3 yıl boyunca asgari vergi alınmayacak. Yatırım teşvik belgesine sahip olan mükelleflerin mevcut hakları korunacak.

İştirak kazançları, emisyon primi, teknokent kazançları, serbest bölge kazançları ve AR-GE ile tasarım indirimleri asgari vergi uygulamasının dışında bırakıldı. Yatırım fonu ve ortaklıklarının gayrimenkul gelirleri asgari vergiye tabi olacak. Ancak gayrimenkul dışındaki gelirler için asgari vergi uygulanmayacak.


Bu düzenlemeler, özellikle kurumlar vergisi mükellefleri için önemli değişiklikler getirirken, yatırım teşviklerine ve yeni iş kuranlara yönelik avantajlar da sunuyor.

Kaynak:malatyadetay.com

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN