Kaygılardan Özgürleşme
Tuğçe TÜFEKCİ
Anksiyete bir diğer adıyla kaygı bozukluğu, psikolojik rahatsızlıktır. Bedenin ve zihnin, gerçek ya da hayali, tehdit ya da tehlike algısıyla oluşan bir durumdur.
Yoğun ve sürekli devam eden bir endişe hali ve günlük hayatta rastlanılan durumlara karşı korku ile kendini gösteren kaygılar, panik atak krizleriyle de kendini gösterebilmektedir. Yaşam kalitesini düşüren bir durum olan kaygı bozukluğu aslında birçok ciddi hastalığında temelini oluşturabilmektedir.
Kovid 19 pandemisi süresince yapılan araştırmalar dünya genelinde anksiyete vakalarının artığını göstermektedir. Bu noktada bireylerin kendilerine ve çevrelerine yatırım yapmaları büyük önem taşımaktadır. Bizi kaygılandıran şeyler nelerdir? Hangi korkular bu kaygılara sebep olmaktadır?... gibi soruları sormak ve cevaplar ile yüzleşmek çok önemlidir. Bu noktada Dünya Değişim Akademi’sinde uygulanan “Kaygılardan Özgürleşme Sanatı Değişim Programından” destek alabilirsiniz. Sekiz çalışmadan oluşan program ile kaygılarınız hakkında bir farkındalık kazanabilirsiniz. Çok etkili bu çalışmalarda ilerledikçe kendinizdeki değişimi görebileceksiniz. Biraz da programın içeriğinden bahsedelim. Her çalışma kırk beş dakika sürmektedir. Her çalışmada kaygı ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılmaktadır. Pratik uygulamalar nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniğini kapsamaktadır. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşmaktadır.
Var olan kaygılarınızın gün geçtikçe azaldığını ve bu sayede enerjinizi daha yapıcı şeyler için harcadığınızı görünce motivasyonunuz artacak ve bu değişimin devamının gelmesini isteyeceksiniz. Her geçen gün zorlaşan yaşam koşullarında insanın önce kendisinin güçlü ve dimdik olması gerektiğini anlayacaksınız. Size iyi gelen şeylerin başkalarında iyi gelmesini, başka yaşamları da değiştirmesini isteyeceksiniz. Bu çalışmaları uyguladıkça her geçen gün gerçekleşen değişimin birebir tanığı olacaksınız. Değişim için sadece ‘evet’ demek ve başlamak yeterli…