Çocuklar için Değişim Programı
Tuğçe TÜFEKCİ
Çocuklarımızın sağlıklı bir birey olabilmesi için bedensel olduğu kadar zihinsel ve duygusal gelişimlerini de takip etmeli ve bu yönde destekleyici bir tavır sergilemeliyiz. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeli ve özgüvenlerini yüksek tutmalıyız. Sevgisiz kalan, ilgi bekleyen, hayal kırıklığına uğrayan, duygusal ihtiyaçları karşılanmayan çocukların yaşamın ilerleyen zamanlarında zorluk çektikleri bilinmektedir.
Dünya Değişim Akademisi bünyesinde bulunan Çocuklar için Değişim Programı ile çocukların dünyası ile yetişkinlerin dünyası huzur ve barış dolu bir yolda kesişir hale geliyor. Karşılıklı olarak anlayış gelişirken, sevgiyi gösterme şeklinden ifade ediş şekline kadar birçok boyutta gelişim gözler önüne seriliyor. Özellikle ergenlik döneminde daha da zorlaşan iletişim problemlerinde nokta atışı çözümler gözler önüne seriliyor.
Daha huzurlu, sevgi dolu ve karşılıklı gelişen anlayış sayesinde özgüveni artan çocuklar kendileri ile barışık hale geliyor. Kendilerini oldukları gibi kabullenen ebeveynlerinin varlığı onların da kendilerini oldukları gibi kabullenmelerini kolaylaştırıyor. Belki de yaşadığımız çağda de en zor şeylerden biri olan kendini olduğu gibi kabullenme deneyimini yaşıyorlar.
Tüm bu değişim ve gelişimin gerçekleşebilmesi için Değişim Tekniklerinin uygulanması gerekmektedir. Hem çocuğunuzla nitelikli zaman geçirmiş olacaksınız hem de zihinsel ve duygusal olarak gelişebileceğiniz bir etkinlik olarak bu yaz programınızda değişim çalışmasına yer vermek size iyi gelecektir.
Uygulanan değişim programı sekiz çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırk beş dakika sürüyor. Her çalışmada değişim ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Pratik uygulamalar nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniğini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.
Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi de kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.
Yeni çocukluk sosyolojisine göre çocuklar sosyal ilişkileri etkileme, değiştirme ve yeniden inşa etme gücüne sahip olan oyunculardır. Gerçek şu ki varoluş bir oyun sahnesidir ve her çocuk doğuştan doğal bir oyucudur.
www.dunyadegisimakademisi.com