Mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 7 baharat - Sevda ÇELİK

Mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 7 baharat


Binlerce yıldır sofralarımızdan eksik etmediğimiz baharatlar aslında birer şifa kaynağı. Kanserden korunmadan, kilo vermeye kadar birçok etkisi olan 7 baharatı şöyle sıralayabiliriz.

ZERDEÇAL

Bu faydalı baharat, köride de bulunan 10 baharattan biri ve aynı zamanda ona rengini verendir. Bilimsel araştırmalar zerdeçalın beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı bilişsel sağlık üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda iltihap gidericidir, karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalıklarını önler.

ZENCEFİL

Antioksidan zengini zencefil, soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca romatizma ağrılarına iyi gelir.

NANE

En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır.

BİBERİYE

İçerdiği bileşenler vücut iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olarak birçok kronik hastalığın riskini azaltır. Kalp sağlığı için de faydalı olan biberiye aynı zamanda baş ağrılarının dindirilmesine ve konsantrasyonun artmasına yardımcı olur.

ADAÇAYI

Beyin dostu ve depresyon karşıtı bir etkiye sahiptir. Ruh hali üzerinde yarattığı olumlu etki nedeniyle sinirlerinizi yatıştırmaya ve sizi gevşetmeye yardımcı olur.

KEKİK

Hazmı kolaylaştırır, kan şekerini düşürür, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, böbrek ve bağırsak mikroplarını öldürür. Yemeklerde tuz yerine kekik tercih edilmelidir.

TARÇIN

Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerine müdahale edebildiği ve sindirim yolundaki karbonhidratların bozulmasını azalttığı kanıtlanmıştır. Beyinde biriken proteinler Alzheimer hastalığını tetiklerken, tarçında bulunan iki madde bu birikimi engelleyebilmektedir. Böylece nöronları korur, motor işlevlerini iyileştirir ve Parkinsonlu hastaların nöro-taşıyıcı (sinir sinyallerini bir sinir kavşağının öteki tarafına ileten bir madde) seviyelerini normalleştirir.

Prof Dr Mutlu Demiray çok tesekkur ederim.

Sevda Çelik

Blue Life International Health Service yonetim kurulu baskani

Www.bluelifehealth.com

WhatsApp 00905448366762

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
31Oca

Kar’lı Günlerimiz Güzeldi

06Mar

Erken tanı, erken çözüm!

04Şub

Baş Dönmesi

25Oca
11Oca