Yanlış Suç Verilerine TÜİK'ten Müdahale

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bazı medya organlarında suç oranları ile ilgili yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

TÜİK, suç oranlarına dair verilerin artık Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandığını vurguladı.

Haber: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bazı basın ve yayın organlarında, suç oranlarının düşük ve yüksek olduğu illerle ilgili yayımlanan haberlere yönelik bir bilgilendirme yaptı. TÜİK, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, “Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna Giren Hükümlüler” tablosunun en son 2021 yılında, 2020 yılı verileri için yayımlandığı ifade edildi. Açıklamada, 2022 yılından itibaren ceza infaz kurumu istatistiklerinin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne devredildiği ve bu konuda yayımlanan yeni verilerin Türkiye İstatistik Kurumu’na ait olmadığı vurgulandı.

TÜİK, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olabilecek bu tür haberler hakkında gerekli düzeltmenin yapılmasını istedi. Kurum, vatandaşları doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı kamuoyuna duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN