Van-Tahran tren seferleri yeniden başlıyor
Türkiye ile İran arasındaki demir yolu ulaşımı yeniden canlanıyor. Van-Tahran yolcu treni, 10 Mart Pazartesi günü Van'dan hareket edecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran ile yapılan görüşmeler sonucunda Van-Tahran yolcu treninin seferlerine yeniden başlamasına karar verildiğini duyurdu. Seferlerin, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmesi bekleniyor.
İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) tarafından işletilecek tren, 40 kişi kapasiteli 7 kuşetli vagondan oluşacak ve haftada iki kez karşılıklı olarak sefer yapacak.
Bakan Uraloğlu, trenin ilk seferinin bugün Tahran’dan hareket ettiğini, Van’dan ise 10 Mart Pazartesi günü yola çıkacağını belirtti. Seferler, pazar ve çarşamba günleri Tahran'dan, pazartesi ve perşembe günleri ise Van’dan gerçekleştirilecek.
Yolculuk süresi yaklaşık 22 saat sürecek ve tren, yolcularına konforlu bir seyahat deneyimi sunacak. Bu gelişmenin, bölgesel turizmi canlandırması ve ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.
Bakmadan Geçme





