Vali Seddar Yavuz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Kongre Kültür Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelerek Basın Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Kongre Kültür Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelerek Basın Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Bilal Basrı ve Abdulselam Bıçak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Depremden etkilenen Malatya'ya hizmet etmenin onurunu yaşadığını dile getiren Vali Yavuz, kalıcı konutlar, iş yerleri ve kırsal konutlar başta olmak üzere, şehrin yeni bir normale hazırlanması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, bu süreçte, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Malatya'nın hızlı bir şekilde toparlanması ve göçün önüne geçilmesi adına yapılan projeler hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra konuşmasına devam eden Vali Yavuz, “ Bu kadim şehre hizmet etmenin onur ve şerefini yaşıyorum. Dileğimiz ve temennimiz o ki 6 Şubat depreminden etkilenen Malatya'mıza hizmet etmek, Malatya'mızın ihtiyaç ve sorunlarına tüm paydaşlarımızla birlikte çözüm üretmek istiyoruz. Bu istişare kültürü ve ortak aklı hâkim kılmak ve kalıcı konutlar ve iş yerleri başta olmak üzere şehrimizi yeni bir normale hazırlamak istiyoruz. Bu vesileyle çalışmaları yürütürken sizlerle basın mensuplarımızla da yakın bir irtibat ve ilişki içinde olmayı önemsiyoruz. 
Kamuoyunun doğru bilgiyle aydınlatılması ve yapılan faaliyetlere projelerin anlatılması dahası da böylesine olağanüstü şartlardan geçtiğimiz dönemlerde iletişim ve bilgi paylaşımının çok daha değerli ve kıymetli olduğunu takdir edersiniz. Bu vesileyle şehrimizde yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili arkadaşlarımız sizlere bilgi sunacaklar. 
Özellikle gündemimizin en önemli maddelerinden bir tanesi bilindiği gibi kalıcı konutlar, iş yerleri ve kırsal konutlar. Bunlarla ilgili çalışmalarımız ve rezerv alanlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Rezerv alanlarla ilgili yıkımlar devam ediyor. Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki yıkmadan şehri tekrar ayağa kaldırabilmek çok mümkün değil. Bu nedenle rezerv alan çalışmalarına ayrıca bir önem veriyoruz. 
Şehrin merkezinin şehrin kendi imkan ve potansiyeliyle ayağa kaldırılabilmesi çok uzun zaman alacak ve ciddi maliyetler gerektirecek bir husus. Hepinizin bildiği gibi şehrimiz tek merkezli. Alışveriş merkezlerinin belirli bir alana sıkıştığı ve depremin de en çok etkilediği bölgeler. Zemin şartlarının da ancak iyileştirilerek inşaat yapılmasına izin verdiği bu koşullarda bu inşaat faaliyetlerinin denetimle yapılması bir zaruret oluşturuyor. Özellikle şu anda devam eden hem valilik binamız hemen valiliğimizin karşısındaki iş merkezi bunun dışında Kışla Caddesi, Niyazi Mısrı gibi, Saray Mahallesi gibi birçok alanda da şu anda çalışmalarımız devam ediyor. 
Özellikle Malatyalı kardeşlerimizden beklentimiz bu zaruret vesilesiyle yapılan projeleri, desteklemeleri ve şehrimizin hızlı bir şekilde ayağa kalkmasını arzu ediyoruz. Şehrimiz ciddi göç vermiş. Öğrenci sayılarında azalma meydana gelmiş. İmkânı olanların bir kısmının farklı şehirlere geçici de olsa gittiklerini müşahede ediyoruz. “ dedi. 
Toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yetkililer, İlimizdeki son durumu değerlendirerek, deprem sonrası yürütülen çalışmaların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN