Ukraynalı turistlerin Pascalya kutlaması otele pahalıya maloldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde pandemi kurallarını hiçe sayarak Ukraynalı turistler için Pascalya eğlencesi düzenleyen otelin faaliyetlerine ara verildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Antalya’nın Manavgat ilçesinde pandemi kurallarını hiçe sayarak Ukraynalı turistler için Pascalya eğlencesi düzenleyen otelin faaliyetlerine ara verildi.

Turizm kenti Antalya’da artan korona virüs vakaları kırmızı sinyal verirken, Manavgat’ta bir otelde eğlence düzenlendi. Sosyal mesafe ve pandemi kurallarının hiçe sayıldığı parti, katılımcıların sosyal medyada paylaştığı görüntüler ile ortaya çıktı. Görüntülerin yayınlanmasının ardından harekete geçen ekipler, otelin faaliyetini durdurdu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Pandemi kurallarına uygun olmayan bir takım görüntüler sosyal medya ve basına düştü. Arkadaşlarımız otele gittiler. Yapılan incelemelerde düzenlenen tutanaklarda olayın doğru olduğu görüldü. Bugün Turizm Bakanlığımızdan iki tane kontrolümüz, yine ilçeden değişik kurum ve kuruluşların yetkilileri oteli doğal olarak pandemiye aykırı hareketlerinden dolayı denetlediler. Bu yapılan incelemeler sonucunda Türk Standardları Enstitüsü tarafından Turizm Bakanlığının öncülüğünde hazırlanan Güvenli Turizm Sertifikası iptal edildi. Bunun manası sizin Güvenli Turizm Sertifikanız yoksa faaliyetlerinizi pandemi döneminde yerine getiremezsiniz. Dolayısı ile bu işletmemiz ne yazık ki pandemi kurallarına aykırı hareket ettiği için biz buranın faaliyetini durduracağız. Faaliyeti durduruldu diyebiliriz. Boşaltılması için belli bir zaman verilecek” dedi.

Turizmcilere seslenen Vali Yazıcı, “Burası turizmin başkenti. Çok sayıda 5 yıldız ve 4 yıldızlı otelimiz var. Biz, geçen yıl ağustos ayından sonra Güvenli Turizm Sertifikası ile birlikte güzel hizmetler sunduk. Misafirlerimizi ağırladık. Turizme pandemi koşullarında az da olsa kaliteli hizmet vermeyi başardık. Buna halel getirecek, bunu zedeleyecek davranışlardan kaçınalım. Bu tür görüntüler bize yakışmıyor. Turizmde bir canlılık istiyoruz. Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip işletmelerimizin eğer pandemi koşullarına aykırı hareket etmeleri halinde bu örnekte olduğu gibi böyle bir durum ile karşı karşıya kalabileceklerini de ifade etmek istiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN