Üçten Fazla Araç Satışına Yasak

27 Ağustos 2024 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik, motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin önemli düzenlemeler getiriyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İkinci el araç satışında yetki belgesi zorunluluğu ve ticari faaliyet kuralları netleştirildi.Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, yetki belgesi olmadan yılda üçten fazla ikinci el araç satanlar ticari faaliyet yürütüyor kabul edilecek. Bu düzenleme ile yetkisiz satışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, bir takvim yılı içinde doğrudan ya da aracılık yoluyla üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan kişiler, aksi Bakanlıkça tespit edilmedikçe, bu faaliyetleri ticari kabul edilecek. Bu kapsamda, yetki belgesi bulunmayan kişiler, ticari faaliyet kapsamında ikinci el araç pazarlaması veya satışı yapamayacak. Yetki belgeleri, ilgili işletmenin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN