Türkiye Ve Kore Arasındaki İkili Para Takası Anlaşması Yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Kore Merkez Bankası, Türk lirası ve Kore wonu arasında geçerli olacak yeni swap anlaşmasını imzaladı. Anlaşma, ikili ticaret ve mali iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Kore Merkez Bankası arasında, Türk lirası ve Kore wonu arasında yapılacak ikili para takası (swap) anlaşması yenilendi. Anlaşma, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee tarafından imzalandı.

Yeni anlaşma, iki merkez bankası arasında azami 56 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde yerel para birimi takasına olanak tanıyacak. Swap anlaşmasının geçerlilik süresi bugünden itibaren 3 yıl olarak belirlenmiş olup, tarafların karşılıklı uzlaşısına bağlı olarak süresi uzatılabilecek.

Bu anlaşmanın amacı, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yoluyla ikili ticareti ve mali iş birliğini teşvik etmek. Taraflar, swap anlaşması ile iki merkez bankası arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini öngörüyor. Kamuoyunun bilgisine sunulur.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN