Türkiye'den Uluslararası Suç Örgütlerine Büyük Darbe

18 farklı ülkenin arama kaydı bulunan 25 şüpheli, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'KUYU-21' operasyonuyla yakalandı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde düzenlenen "Kuyu-21" operasyonlarında, 18 ülke tarafından Interpol'ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yakalanan şüpheliler arasında uluslararası suç örgütü üyeleri ve göçmen kaçakçıları da bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde düzenlediği "KUYU-21" operasyonlarıyla uluslararası suç örgütlerine büyük bir darbe vurdu. Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 18 farklı ülke tarafından aranan 25 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün gibi ülkeler tarafından İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile aranan şüpheliler, Türkiye’de yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi.

Yakalanan şahısların suçları arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya örgüte üye olma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel suçlar, resmî belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı yer alıyor.

Emniyet yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden suçlulara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yakalanan şüphelilerin sınır dışı işlemleri hızla başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN