• Haberler
  • Ekonomi
  • Torba Yasa Teklifinde Kredi Kartı Sahiplerine 750 TL'lik Ek Vergi

Torba Yasa Teklifinde Kredi Kartı Sahiplerine 750 TL'lik Ek Vergi

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba yasa teklifi kapsamında, savunma sanayi projelerine kaynak sağlamak için kredi kartı limitini aşan kart sahiplerinden yıllık 750 TL kesinti yapılacak.

Yeni düzenleme, geniş bir kesim tarafından tartışılmaya açık.
AK Parti, savunma sanayii projelerine finansman sağlamak amacıyla hazırladığı torba yasa teklifini geçtiğimiz Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu. Teklif, Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Yıllık 80 milyar liralık bir hacim hedefleyen teklifin dikkat çeken maddelerinden biri, kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan kart sahiplerinden her yıl 750 TL'lik kesinti yapılması. Bu düzenlemenin kredi kartı kullanıcıları arasında nasıl bir yankı uyandıracağı ve olası etkileri merakla bekleniyor.

Kesinti, her yıl Ocak ayının 5'inde kart sahiplerinin hesaplarına yansıtılacak ve hesap ekstrelerinde gösterilecek. Kredi kartını iptal eden kullanıcılar için ise kesintinin geri ödenmeyeceği belirtiliyor. Yeni düzenlemenin savunma sanayiine katkı sağlaması beklenirken, tüketicilerin nasıl bir tepki vereceği de gündemde.

Bakmadan Geçme