TOBB Ve Türkpatent Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TOBB Ve Türkpatent Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasında, fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin
‘Çerçeve İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından imzalanan protokol ile Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve TOBB bünyesinde faaliyet gösteren oda/borsalara, sektör meclislerine, kadın ve genç girişimci kurullarına ve akademik danışmanlara yönelik etkinliklerle iş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin bilgi düzeyinin artırılması amaçlanıyor.

Geliştirilen işbirliği kapsamında, TOBB’a üye olan işletmelerin sınai mülkiyet ihtiyaçları belirlenerek, sanayicilere müşteri odaklı ve yerinde hizmet sunulacak. Ayrıca TOBB’a bağlı oda ve borsaların coğrafi işaretli ürünlerin tesciline yönelik kurumsal kapasiteleri güçlendirilecek. 

TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi ile ortaklaşa düzenlenecek etkinliklerle iş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin farkındalık düzeyi artırılacak, sicile kayıtlı patent ve marka vekilleri arasındaki iletişim güçlendirilerek sektörün gelişimine yönelik faaliyetler yürütülecek.

Protokol kapsamında TOBB ve TÜRKPATENT, üniversite-sanayi arasında ve farklı ölçekteki firmaların kendi aralarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak ortak projeler ve etkinlikler gerçekleştirecek.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN