TKDK'dan 90 Milyon Avroluk Destek Paketi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı çerçevesinde Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Toplam 90 milyon Avro bütçeli destek programı, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımları kapsıyor. Başvurular 16 Eylül 2024 tarihinde başlıyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 31 Temmuz 2024 tarihinde IPARD III Dönemi Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Bu ilan kapsamında, “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları için başvurular kabul edilecek.

Toplam destek bütçesi 90 milyon Avro olarak belirlenen çağrıda, süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler ve yumurta üreten tarımsal işletmeler desteklenecek sektörler arasında yer alıyor. Uygulanacak destek oranı ise uygun harcama tutarının %60 ila %75’i arasında değişecek.

Başvurular, 16 Eylül 2024 tarihinde kabul edilmeye başlanacak olup, Online Proje Başvuru Sistemi 18 Ekim 2024 saat 18:00'de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 25 Ekim 2024 saat 18:00 olarak belirlendi. Başvuru süreçleri ve detaylar, TKDK'nın resmi internet sitesi olan www.tkdk.gov.tr adresinde yayımlanmaktadır. Yatırım planlayan potansiyel başvuru sahipleri ve tüm ilgililere duyurulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN