Tarımsal Üretim İçin Yeni Destekleme Modeli Tanıtıldı

Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’da “2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”ın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, DSİ Konferans Salonu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak'ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Bakanlık temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri, tarım sektöründeki STK başkanları ve önder çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, açılış konuşmasında "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli ile tarım sektörümüzün geleceğini yeniden şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir tarım ve gıda arz güvencesinin sağlanması, üretim planlamasına katkı, verim ve kalite artışı gibi hedeflerle yola çıkıyoruz. Yeni modelle birlikte destekler daha etkin ve sade hale getirildi," ifadelerini kullandı.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak da yeni destekleme modeline ilişkin sunum gerçekleştirdi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN