Takibe Düşen Esnaf'a Destek Paketi!

Takibe Düşen Esnaf'a Destek Paketi!

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacağını belirtti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren yayınladığı mesajla 30 Haziran 2020 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacağını belirtti. 
        ESKKK Başkanı Ali Evren Mesajında " Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinde kredi kullanan esnafların COVİD-19 salgını nedeni piyasaların kırgın ve durağan gitmesinden dolayı Ticaret Bakanlığı ve Üst kuruluşumuz olan TESKOMB’unbirlikte yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Yeni Bir Esnaf Destek Paketi hazırlamışlardır. 
        Bu destek paketine göre kooperatiflerde takibe düşen esnaf ve sanatkarlarımız için yapılandırma yapılarak ödeme kolaylığı getirmişlerdir. 
          30 Haziran 2020 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacaktır.
         Kooperatife başvuran esnaf ve sanatkarlarımız, takipte olan kredi borçlarını peşin ödemek isterlerse gecikme faizinin tamamı silinecektir. Taksitlendirme yapmak isterlerse gecikme faizi yine silinecek anapara üzerinden yeniden yıllık %10 faiz hesaplanıp en fazla 24 taksit yapılarak ödeme kolaylığı sağlanacaktır.
          Bu esnaf destek paketi kooperatiflerin aleyhinde olsa da bu zor dönemde bizler esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmalıyız esnaflarımıza her türlü imkanları sağlamalıyız. Takipte olan tüm ortaklarımızın bu imkandan faydalanmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN