Rıza Çalımbay:

DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Ligde hakem hataları oluyor ama bize daha çok oluyor. Hakem hatalarından çok fazla puan kaybettik. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Sivasspor'a çok yanlış yapıyorlar dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Ligde hakem hataları oluyor ama bize daha çok oluyor. Hakem hatalarından çok fazla puan kaybettik. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Sivasspor’a çok yanlış yapıyorlar" dedi.

Sivasspor’un resmi internet sitesine açıklamada bulunan Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı-beyazlı ekibin maçlarında hakemlerin çok fazla hata yaptığını söyledi ve ligde geride kalan haftaları değerlendirdi.

Süper Lig’de ilk 8 haftaya istediklerini gibi başlayamadıklarını söyleyen Çalımbay, "Sakatlarımızın artmasından dolayı bayağı sıkıldık. Maçlara istediğimiz kadro ile çıkamadık. Mutlaka bir aksilikler oldu ama yine de iyi gitmeye çalışıyoruz. Avrupa kupalarında da ilk galibiyetimizi aldık. Bu gruptan çıkacağımıza da inanıyorum. 3 tane maçımız kaldı. Hepsi de final niteliğinde" diye konuştu.

"2 günde bir maç yapıyoruz"

Süper Lig maçlarında şansızlıklar yaşadıklarını kaydeden Çalımbay, "Daha iyi sonuçlar almamız gerekiyor. Oynadığımız oyunun karşılığını bir türlü alamadık. Bu arayı çok iyi değerlendirip ligde de çok başarılı olacağız. Avrupa kupalarında ki tempo durduğu zaman daha iyi olacağız. 2 günde bir maç yapıyoruz. Böyle sıkıntılı süreçler yaşayacağız. İnşallah bunları da iyi şekilde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"En büyük rakibimiz hakemdi"

Çalımbay, ligde geçtiğimiz hafta sahasında oynadıkları ve 2-1 mağlup oldukları Galatasaray maçına iyi başladıklarını ancak golü yedikten sonra iyi oynamaya başladıklarını belirterek, "Pozisyonlar bulduk. Penaltı kazandık. Özellikle son yarım saat çok iyi oynadık. Tamamen oyunun kontrolünü aldık. Goller kaçırdık. Maalesef o maçta en büyük rakibimiz hakemdi. Bize göre en az 2 penaltı daha vardı. Bütün kamuoyu da bunu kabul etti. Hakem arkadaşımız çekindi, cesaretli bir şekilde maçı yönetemedi. Biraz daha cesaretli olması gerekiyordu. Süper Lig hakemi ise biraz daha cesaretli olup ne gerekiyorsa onu vermeliydi. Bize de Galatasaray’a da. Ligde hakem hataları oluyor ama bize daha çok oluyor. Hep söylüyorum; biz hiçbir zaman hakem hatasından maç kazanmadık ama hakem hatalarından çok fazla puan kaybettik. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Hakemlerin yaptığı hataları söylüyorum. Bu hatalarla takımlardan dolayı, taraftarların, yöneticilerin canı yanıyor. Demir Grup Sivasspor’a çok yanlış yapıyorlar" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN