MGC Başkanı Haydar Karaduman Mezarı Başında Anıldı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucusu ve başkanı Haydar Karaduman vefatının 6. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucusu ve başkanı Haydar Karaduman vefatının 6. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Malatya Gazeteciler Cemiyetini 1989 Yılında kuran ve 30 Yıl süreyle Başkanlığını yaptıktan sonra 3 Eylül 2019 tarihinde vefat eden Haydar Karaduman Şehir Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. MGC Başkanı Vahap Güner, oğlu Lider Gazetesi ve Yeni Malatya Medya Grubu imtiyaz sahibi Bektaş Karaduman ve Cemiyet mensuplarının katıldığı anma töreni öncesinde Kur’an okundu.
Burada, Karaduman’ın Malatya basınına katkılarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “1989 yılında Malatya Gazeteciler Cemiyetini kuran Sayın Haydar abimizi mezarı başında vefatının 6. yıldönümünde anıyoruz. Karaduman, Malatya tarihine iz bırakan gazetecilerden biridir. Aynı zamanda Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunun kurucu üyesidir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kuruluşunda yönetici olarak görev almıştır. Bunun yanında da Ankara ve İstanbul’da olan basın kuruluşlarının Malatya’da oluşması için özel bir çaba sarf etmiştir. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Spor Yazarları Derneği’dir. Şubesinin Malatya’da kurulmasıydı. Vefatının 6. yılında TSYD Malatya Şubesini 8 Ağustos itibariyle kurmuş bulunuyoruz. Bundan sonrada kurucu başkanımızın belirlediği basın ilkeleri konusunda adını yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek. Kendisini tekrar rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkan Yardımcısı Hasan Kara “Malatya’nın çok değerli isimlerinden Haydar abiyi vefatının yıl dönümünde anmaya geldik. Bende bir süre yardımcılığını yapmıştım. Malatya’nın sorunlarını dile getirmek için mücadele ediyorduk. Kendisini rahmetle anıyoruz. Yeni kuşakların bilmesi, yazılarını okuması gereken bir kişi” diyerek Karaduman’ı andı. 
Gazeteci Şenol Karaduman ise, “Bugün Haydar amcamın ölüm yıl dönümü. Burada kendisine rahmet diliyorum. Bende de emeği çok. Yeri aranan insanlardan biri. Onunla anılarım çok” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN