Mehmet Şimşek'ten İstifa İddialarına Net Cevap

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğine dair iddiaları kesin bir dille yalanladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Şimşek, ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını ve hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla ilerlediklerini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada dolaşıma giren istifa ettiğine dair iddialara yanıt verdi. Şimşek, yaptığı açıklamada, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, "İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir." ifadelerini kullandı.

Ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını vurgulayan Şimşek, aldıkları büyük ve zor sorumluluğun farkında olduklarını ve bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Ekonomik istikrar ve reform programlarının başarıyla işlediğini ve hedeflenen sonuçları almaya başladıklarını belirten Şimşek, "Cari açık daraldı, Merkez Bankası’nın rezervleri iyileşti, KKM’den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine her zaman kuvvetli destek verdiğini dile getiren Şimşek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizidir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur." şeklinde konuştu.

Şimşek, görevlerinin sorumluluğu ve bilinci omuzlarındayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imal edilmesinin doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. "Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz." diyen Şimşek, yalanlamalarına rağmen bu söylentileri çıkartanlar ve yayanların iyi niyetli olmadığını söyledi. Şimşek, "Lütfen aldanmayın!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN