Malatya'ya 246 milyonluk yatırım

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da mevcut havalimanı alanına inşa edilecek yaklaşık maliyeti 246 milyon lira tutarında yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının ihalesinin sonuçlandığını ve iki yıl içerisinde hizmete gireceğini açıkladı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da mevcut havalimanı alanına inşa edilecek yaklaşık maliyeti 246 milyon lira tutarında yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının ihalesinin sonuçlandığını ve iki yıl içerisinde hizmete gireceğini açıkladı.

Devletin Doğu Anadolu bölgesine yatırımı pandemi sürecinde de hız kesmedi. Bölgenin ihracat lideri Malatya’nın ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecek 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binası için ilk adım atıldı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yapım ihalesi sonuçlandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi(MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Organize Sanayi Bölgeleri ile kaliteli işgücü yaratmaya devam eden ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan Malatya’da, havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin giderek yükseldiğini ve mevcut terminalin kapasitesinin yetersiz olduğunun tespit edildiğini kaydetti. 

Mevcut terminal binasının yanına yapılacak

Yeni havalimanı terminal binasının kent ve bölge için önemli bir hizmeti yerine getireceğini belirten Çalık, “Malatya’mıza yaklaşık maliyeti 246 milyon lira olan 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasını kazandırıyoruz. Yapım ihalesi sonuçlandı ve yüklenici firma önümüzdeki günlerde şantiyesini kurarak mevcut terminal binasının yanında inşaat çalışmalarına başlayacak” dedi. 

Yapımı 2022 yılında bitecek

İnşaatının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Öznur Çalık, “Sadece terminal binası yapmakla kalınmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde Isı ve Güç Merkezi Binası, 112 metrekare Apron Bariyer Binası, Havalimanı Giriş Nizamiye Binası, Havalimanı İç Bağlantı Yolları, otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik Apron ve Yer Hizmetleri Araç Sahası'da inşa edilecek ve iki yıl içerisinde hizmete girecek inşallah” diye konuştu. Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin'e de teşekkür etti.

Bakmadan Geçme