Malatya Merkezli 3 İlde Yıkım Yolsuzluğu 5 Tutuklama

Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Malatya, Ankara ve Elazığ'da 6 kişi gözaltına alındı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

13,5 milyon TL'lik yolsuzluk tespit edildi.

Malatya Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Malatya merkezli olmak üzere Ankara ve Elazığ illerini kapsayan eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yıkım yolsuzluğu yaptığı iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doğanşehir ilçesinde Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı durumda olan 61 adet taşınmazın yıkım, enkaz kaldırma ve taşıma işlemlerinin N.H. isimli bir firma tarafından ihale ve sözleşme olmaksızın gerçekleştirildiği belirlendi. Sözleşme ve teknik şartnamedeki yükümlülüklerin yerine getirilmediği, enkazın geri dönüşüm firmalarına satılarak haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Bu usulsüzlük sonucu kamuya 13,5 milyon TL zarar verildiği ortaya çıktı.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucunda, 24 Eylül 2024 tarihinde eş zamanlı olarak 6 kişi gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi hakkında adli kontrol şartı uygulandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN