Malatya'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

159 bin 116 öğrenci ve 12 bin 464 öğretmenin dersbaşı yaptığı Malatya'da da Fırat İlkokulu'nda tören düzenlendi, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

159 bin 116 öğrenci ve 12 bin 464 öğretmenin dersbaşı yaptığı Malatya'da da Fırat İlkokulu'nda tören düzenlendi, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da başta fiziki altyapının geliştirilmesi olmak üzere çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Malatya'da da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde kaybedilen dersliklerin büyük bölümünün yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini anlatan Yavuz, "Kasım ayı itibarıyla yüzde 85'ini kaybetmiş olduğumuz derslikleri kazanmış olacağız." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca da öğrencilerin yetişmesinde öğretmenlerin gayreti kadar velilere de büyük yük düştüğünü ifade ederek, "Değerler eğitimi, milli, manevi değerlerimize yönelik projeler olacak ama veliler olarak öğrencilerimizi bu projelere katmanın telaşını, derdini gütmeliyiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır da deprem sonrası 8 okulun inşaatını bitirerek eğitim öğretime açtıklarını dile getirerek, "Yine bugün itibarıyla 25 okulumuz daha devreye girmiş durumdadır. Kasım ayı sonuna kadar 52 okulumuz devreye girecektir. Milli Eğitim Bakanlığımızca onaylanan 108 proje tamamlandığında kaybetmiş olduğumuz 855 dersliğin neredeyse iki katından fazlasına sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler folklor gösterisi sundu ve 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi.

Protokol üyeleri, daha sonra sınıflara geçerek öğrencilere boya seti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN