Malatya'da ulaşım durma noktasında: Öğrenci ve veliler endişeli

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından başlayan inşaat çalışmaları nedeniyle birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından başlayan inşaat çalışmaları nedeniyle birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatıldı. Okulların açılmasına az bir süre kala alınan bu karar, öğrenci ve veliler arasında endişeye neden olurken vatandaşlar tadilat ve yıkımların neden tatil süreci başında yapılmadığını merak ediyor.
6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da, başlatılan şehrin yeniden imarı kapsamında çeşitli cadde ve sokakları araç trafiğine kapatıldı. Şantiye alanlarında iş makinelerinin güvenli bir şekilde çalışabilmesi ve kazaların önlenmesi amacıyla alınan bu kararın yanında yol yenileme çalışmaları ile ana arterlerde trafik tek şerit üzerinden sağlanıyor. Tadilatlar dolayısıyla kilometrelerce araç trafiğinin oluştuğu Malatya’da, okulların açılmasına günler kala uygulanmaya başlanan yıkım ve yol yenileme çalışmaları akıllarda soru işareti bıraktı.
Toplu Konut İdaresi’nden gelen talep doğrultusunda UKOME kurulunda kabul edilen bu karar, öğrenci velilerini ve şehri bekleyen sıkıntıları gündeme taşıdı. Veliler, bu tür kararların neden okullar kapanır kapanmaz alınmadığını sorguluyor. 
Beşkonaklar Caddesi, Arif Nihat Asya Sokak, Temelli Caddesi gibi önemli güzergâhlar kapalı caddeler listesinde yer alırken Beylerderesi viyadüğü, Eski Malatya yolu ve Kuzey Kuşak yolları gibi ana halterlerde de asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle trafik durma noktasında ilerliyor. 
Bu durum, eğitim-öğretim dönemi başladığında ulaşımda büyük sorunlar yaşanabileceği endişesini arttırırken vatandaşlar çalışmaların bir an önce tamamlanması için gece saatlerinde de çalışılmasını istiyor.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN