• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Barosu Kadın Cinayetleri Artık Toplumsal Bir Sorun!

Malatya Barosu Kadın Cinayetleri Artık Toplumsal Bir Sorun!

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Nuran Karayiğit cinayetine sert tepki gösterdi ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

24.09.2024 tarihinde Malatya’nın Battalgazi İlçesi’nde Nuran Karayiğit’in boşanma aşamasındaki eşi Recep Karayiğit tarafından aracın içerisinde göğsünden silahla vurularak vahşice öldürüldüğü ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Recep Karayiğit isimli şahsın tutuklandığı bilgisi basına yansımıştır.
Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün katlanarak artmakta olan bir toplumsal sorun halini almış, 2024 yılının başından bugüne kadar toplam 285 kadın katledilmiştir. Bu istatistiksel durum kadına karşı şiddetin toplumsal anlamda maalesef kanıksandığını göstermektedir. Kadınlar; birer sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan, öldürüldükçe ismi gündem olan başlıklardan ibaret değildir. Bilinmelidir ki “Her kadın cinayeti, kadınların yaşam hakkına ve kötü muameleye uğramama hakkına yapılmış bir saldırıdır!”
Sokakta, ailede okulda toplumsal cinsiyet eğitime olan ihtiyacımıza yönelik eksiklikler karşılanmadığı gibi yaşam hakkımızın korunmadığı bu düzene boyun eğmiyoruz.
Nuran Karayiğit’in katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşarken tüm kadın cinayetlerini kınadığımızı, etkin bir soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak takipçisi olacağımızı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadelemizi ülkemizdeki her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyururuz.

MALATYA BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU
 

Bakmadan Geçme