Kiraz

Malatya Sürmanşet İmtiyaz Sahibi Resul Özbey, CHP Malatya İl Başkanı Enver İle Gündeme Dair Röportaj Yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

GAZETECİ RESUL ÖZBEY SORDU CHP İL BAŞKANI ENVER KİRAZ CEVAPLADI…

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Gündeme dair www.malatya sürmanşet.com haber sitesi editörü Resul Özbey’e önemli açıklamalarda bulundu.
A dan Z ye samimi cevaplarla Malatya gündeminde önemli açıklamalara imza atan CHP il başkanı Enver Kiraz’a Malatya kamuoyu adına sorduk Başkan cevapladı…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olduğunuz günden beri teşkilatta ne gibi farklı çalışmalar yaptınız?

2012’nin başında il başkanı oldum. 8 yılı tamamlamış bulunuyorum. Bu 8 yıllık süre içerisinde daha önceki il yönetimlerinden, il başkanlarından farklı mutlaka bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Ama kabul etmemiz lazım ki Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti. Ve dolayısıyla her gelenin kendine göre bir uygun yapacağı parti değildir. Bu anlamda değerlendirdiğimizde biz gelenek oluşmuş, bir kültür oluşmuş, bir felsefesi var, bir anlayışı var bizde bu kültür, bu felsefe, bu anlayış çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha geliştirme amaçlı bir takım faaliyetler ortaya koyduk. Örneğin bu dönemde geçmiş dönemdeki emektarlarımıza onur belgeleri takdim ettik. Geçmişimizle bağ kurduğumuz gibi geçmişteki bu tecrübeleri geleceğe aktarma noktasında da önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Özellikle genel ve yerel seçimlerde adaylarımızın daha doğru tespit edilmesi noktasında ve daha başarılı sonuçlar almamız noktasında zaman zaman eğilim yoklamaları, zaman zaman da yöneticilerimiz ile sahalara inerek nabız yoklaması gerçekleştirdik. Bütün örgüt yapımızın daha diri olması için daha aktif durumda olması için önemli bir çaba içerisinde olduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinden aldığı gelenekten aldığı ve geleceğe yürüttüğü anlayış, felsefe çerçevesinde elbette ki her il başkanının olduğu gibi bizimde farklı uygulamalarımız söz konusuydu. İl başkanlığımızın kapısını bu süreç içerisinde hiç kapatmadık. Hiç kimseyle randevu ile görüşme gerçekleştirmedik.  İl başkanlığımızın kapısı sonuna kadar herkese açık oldu ve gelen her vatandaşımız her üyemiz, gelen her seçmenimiz derdini rahatlıkla anlatma imkânı buldu.

İl Başkanı olarak Malatya’da hedefiniz nedir? Şu an tüm teşkilatlarınızla ne gibi çalışmalarınız oluyor?

Malatya da 13 ilçe ve Büyükşehir var. Yerelde amacımız en çok sayısı da belediyeleri kazanabilmek. Elbette amacımız bir gün mutlaka tekrar Cumhuriyet Halk Partili yapmak. Bu anlamda hedeflerimiz var. Belediye Meclis sayımızı bu dönemde biraz arttırdık ama daha da arttırmak gibi daha ada etkin bir anlayışı ortaya koymak gibi bir hedefimiz var. Genel seçimlerde şuan bir Milletvekilimiz var, bunun yeterli olduğunu düşünmek elbette ki mümkün değil.  Bizim hedefimiz 1i 2ye sonra da 3e çıkartma noktasında, daha üst seviyelere taşıma noktasında bir çaba içerisinde olmak. Asıl hedefimiz amacımız bu. Bu hedefe giderken de çalışmalarımızı, örgütün dinamiğini buna göre organize etmeye çalışıyoruz. Partimizin Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya’da da iktidar olması noktasında bir hedefimiz var. Hem yerelde hem de genelde hedef Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıdır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı halkın kendi iktidarıdır. Buna inanıyoruz. Halkın kendi iktidarını kurma noktasında bir çabamız ve hedefimiz var.

Malatya’nın sizce en büyük sorunları nelerdir. Bunlarla ilgili hangi soruna hangi çözüm önerilerini getirmeyi düşünüyorsunuz?

Malatya’mızın Türkiye’den ayrılmayan birçok sorunu var. Son dönemlerdeki ekonomik kriz vs. Malatya’mızı da ciddi şekilde etkilemiştir. Şuanda işsizlik had safhadadır. Malatya’nın çözülmeyen birçok sorunu vardır. Bunun için sadece şu sorun önemlidir demek doğru değildir. Çözülemeyen her sorun bizim için önemlidir. Uzun zamandır söylediğimiz gibi trafik önemli bir sorun haline gelmiştir. Dikey yapılaşma yeşil alanları yok etmektedir. Malatya’nın kent kültürü her geçen gün yok edilmektedir. Kent kültürü üzerinde ciddi uygulamalar yapılmaktadır. Bu uygulamalar sonucunda Malatya kendi kültürünü kendi yapısını kendi hafızasını kaybetmeye başlamıştır. Malatya’nın henüz bir çevreyolu yoktur bu da trafiğin yoğunlaşmasında en önemli etkenlerden biridir. Malatya’nın esnafları, çiftçisi, köylüsü önemli problemler yaşamaktadır. Malatya’da üretip dünyaya sattığımız kayısı önemli problemdir.  Kayısı çok tuttuğunda da tutmadığında da ciddi anlamda sorun ve sıkıntı yaşamaktadır. Temel bir devlet politikası ve bir taban fiyat anlayışı kayısı için oluşturulmamıştır. Alan bazlı destek noktasında uzun süredir talep ettiğimiz destek henüz gerçekleşmemiştir. Malatya’nın sıkıntıları ve problemleri ile ilgili projeleriz mevcuttur, bazen kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Söylediğimiz şu bu konuların çözülmesi zor değildir asıl çözülmesi gereken Malatya’nın sorunlarına eğilecek bir yönetim anlayışını Malatya da hâkim kılmaktır. Bunu hâkim kıldığımızda görülecektir ki bütün sorunların çözümü vardır ve bütün soruların cevabı vardır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu siyaset söylemlerini ve üslubunu değiştiriyoruz diye beyanatı vardı. Siz il başkanı olarak bu düşünceye nasıl bakıyorsunuz?

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde etkin bir anlayışı ortaya koymuştur. Etkin anlayışı göreve geldiği günden beri sürdürmektedir. Toplumun farklı kesimleriyle buluşma noktasında partiyi farklı bir kulvara oturtmuştur. Bu da hem 31 Mart’ta hem de 23 Haziran’da İstanbul’da yapılan seçimlerde ciddi bir şekilde sonuç vermiştir. Genel Başkanımızın söylemiş olduğu her şeyin arkasında olduğumuz gibi veya onun söylediği her şeyi talimat olarak kabul ettiğimiz gibi bu farklı kesimlere açılma, farklı kesim ile yol yürüyen, demokrasiye inanan, bu ülkenin gidişatından rahatsız olan herkesle yol yürüme noktasında Genel Başkanımız söylemlerini sonuna kadar destekliyoruz. Bizlerde Malatya’da partimizin yeni örgütleri oluşurken partimiz kongre sürecini yaşarken buna uygun toplumun bütün kesimlerini kucaklayan yönetim yapılarını oluşturacağız.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı başarılı buluyor musunuz?  Malatya yeterince hizmet alabiliyor mu?

Malatya Büyükşehir Belediyesi için donanımlı bir aday çıkarttık. Sorunları çözebilecek bir adaydı. Sorunları çözebilecek bir kadromuz vardı. Ama halk bu görevi bu dönem bize vermedi. Projelerimiz ve Malatya için yapacaklarımız hazırdı. Şuan belediye yeniden AK Parti’de. AK Parti’de isimleri çok ayırmıyoruz, bir anlayış olarak değerlendiriyoruz. Ve AK Parti anlayışında olan hiç kimsenin Malatya’nın sorunlarını çözebileceğini düşünmüyoruz. Elbette ki bakış açısı ve kişisel özellikleriyle AK Parti’de de farklı özellik taşıyan birçok siyasetçi vardır. Ama temel anlayış AK Parti belediyelerinde tamamen ranta dayalı bir anlayıştır. Ve bu ranta dayalı anlayış değişmediği sürece hizmetlerin gelmesi mümkün değildir. Malatya’da da her şeye belediye rant olarak bakmaktadır. İhalelere, imar planlarına rant olarak bakmaktadır. Dikey yapılaşma tamamen betonlaşan kentler oluşturulmaktadır. Bu rant uğruna yapılan anlayış  her belediye  başkanı döneminde sürmüştür, bu dönemde sürmemesini umuyoruz ama onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Henüz böyle bir değerlendirme yapmak mevcut belediye başkanı için doğru olmayabilir. Ama şunu net olarak söyleyebiliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin yereldeki bakış açısıyla AK Parti’nin yereldeki bakış açısı arasında çok ciddi farklar vardır. Bizim üzerinde durduğumuz konu o farklardır. Bir başka siyasi partinin belediye başkanı hakkında başarılı veya başarısız anlamında yorum yapmayız. Ama Malatya’nın biriken sorunları vardır. Bu yorumu halkın yapması daha doğrudur. Biriken bu sorunların çözümü noktasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha yere basan projeleri vardır bunu kabul etmek gerekiyor. Ya da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği belediyelere baktığımızda Malatya’da da Türkiye’nin dört bir yanında da bu anlayışı çok net bir şekilde görüyoruz. Ak Parti ile yönetilen illeri de görüyoruz. Fark burada ortaya çıkıyor zaten. Kıyaslamayı bu derece de yapmak gerekiyor.

Önümüzdeki genel seçimlerde il teşkilatı olarak nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz? Teşkilatlarınız erken bir genel seçim olsa hazır mı?

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıldır bu ülkeye hizmet eden bir partidir. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve o günden bu güne ülkenin bütün sorunlarına hâkim olan ülkede her dönüşün altında imzası olan bir siyasi partidir. Önümüzdeki dönem parti içi yöneticilerimizi seçtiğimiz bir süreç olarak. Bu süreçte hem doğru yöneticilerimizi seçme ve halkın bütün kesimlerini kucaklayacak belki partimizi iktidara taşıyabilecek kadroları seçme noktasında hepimize sorumluluklar düşmekte. Bunu yaparken Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi parti içinde geniş bir uzlaşıyı oluşturacağız. Bu uzlaşıyı elbette halkta da oluşturarak partimizi iktidara taşıyacağız. Teşkilatlarımız bu çerçeve de olayı değerlendirecekler. Parti örgütlerimiz her durumda her gün seçime hazırmış gibi çalışmaktadır. Son dönemde özellikle her gün saha da olduğumuzu düşündüğümüzde, her gün halkla iç içe olduğumuzu düşündüğümüzde, her gün bu ülkenin ekonomisini işsizliğini çözme noktasında önemli durumları ortaya koyduğumuzu düşündüğümüzde, halkla karşılık bulan bir anlayışı ortaya koyduğumuzu düşündüğümüzde,
Cumhuriyet Halk Partisi her gün seçim varmış gibi çalışmalarını yürütmektedir ve bizde bu anlayışı uygun olarak yarın seçim varmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman seçime hazırdır, en iyi sonucu alacaktır Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı mutlaka bu dönemde kurulacaktır. Buna inanıyoruz.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN