Keskin Esnaftan alışveriş Malatya'ya ve Köylüye kazandırır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı alışverişini bakkal ve pazarcı esnafından yaparak, bir kez daha vatandaşları yerli ve milli esnaftan alışverişlerini yapmaya davet etti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı alışverişini bakkal ve pazarcı esnafından yaparak, bir kez daha vatandaşları yerli ve milli esnaftan alışverişlerini yapmaya davet etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı alışverişlerini Tevfik Temelli Caddesi ile Çöşnük Mahallesinde bulunan bakkallar ile Çöşnük’te bulunan semt pazarındaki pazarcı esnafından yaptı.

Hem Malatya kazansın, hem esnaf kazansın

Bayram alışverişi için vatandaşları esnaflardan alışveriş yapmaya davet eden Keskin, “Herkes bakkalında, kendi semtinde, kendi sokağında alışveriş yapsın. Malatyalı kendi esnafından alışveriş yapsın ki, hem Malatya kazansın, hem esnaf kazansın.   Esnafı kapatırsanız memleket kör olur. 10 tane, 20 tane AVM açsanız da esnaf ve sanatkarın yerini kimse tutamaz. Bir devletin lambası yanar, birde esnafın lambası yanar. Eğer esnafın lambası sönerse, devletin lambası sönük kalır.” dedi.

Semt Pazarı esnafını da ziyaret ederek burada bayram alışverişi yapan Şevket Keskin, “Semt Pazarlarımız da memleketin yerli ürünleri satılıyor, köylünün üretimi olan ürünler satılıyor. Gidip marketlerin kuyruğuna girmeden vatandaşımız Pazar Esnafımızdan alışveriş yapabilir.  Hem Malatya, hem köylü, hem de kendi esnafınız kazansın. Köylünün ürettiğini alalım ki, köylümüz kalkınsın” ifadelerini kaydetti.

Bir market zinciri vardı, sıcak parayı toplayıp gitti, Malatya’ya ne katkısı oldu?

Esnaflarla sohbet eden Şevket Keskin, “Marketler tırla getiriyor, son 3 günde çürümeye gelmiş ürünleri için indirim yapıyor, ‘İndirip günü yapıyorum’ diyor. Aslında ürün elinde kalmış, çöpe dökecek. Ama indirim adı altında çürümek üzere olan elindeki ürün çöpe dökeceğine paraya dönüştürüyor.  Halkımız kendi yerli ürününü kendi yerli esnafından alsın. Yerli ürünü alırsanız, yerli bakkaldan alışveriş yaparsanız Malatya’da herkes kazanır. Köylü üretmezse şehirli yiyemez. Malatya’da bir market zinciri vardı, çekip gitti. Yani parayı toparlayıp gitti. Ne Malatya’ya faydası oldu,  ne esnafa, ne köylüye. Herkes kendi mahallesinde, kendi sokağındaki esnaftan alışveriş yapsın ki, hem köylü kazansın, hem Malatya kazansın, hem esnaf kazansın. Kendi esnafınızdan alışveriş yaparsanız paranız Malatya’da kalır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN