Keskin, Ahilik İlkeleri Günümüzde de Yol Gösterici Olmaya Devam Ediyor

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını açıkladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını açıkladı. 

Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın Türk-İslam esnaf ve sanatkârları arasında kurulan ve toplumun ahlaki, mesleki ve ekonomik yapısını şekillendiren önemli bir yapı olduğunu belirtti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Ahilik Haftası Mesajı yayınladı.

-“Ahilik, Toplumsal Dayanışmanın Temelidir”

Başkan Keskin, Ahilik’in 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu topraklarında kurulduğunu ve Osmanlı Devleti'nin birçok bölgesine yayıldığını belirterek, “Ahilik, Türklerin mesleki, sanatsal, askeri, dini ve ahlaki açıdan yetişmesini sağlayan bir Türk-İslam esnaf ve sanatkârlar teşkilatıdır” dedi.

-“Adalet, Yardımlaşma ve Ahlakın Simgesi”

Ahi Teşkilatı'nın, toplumun farklı kesimleri arasında adalet, yardımlaşma ve ahlakı teşvik ettiğini ifade eden Keskin, “Ahi Teşkilatı, millet ile devletin, zengin ile fakirin, üretici ile tüketici arasında sağlam ilişkiler kurarak toplumun huzur içinde yaşamasını sağlamayı amaç edinmiştir” dedi. Yardımlaşmanın, adaletin ve doğruluğun hüküm sürdüğü toplumlarda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü belirten Keskin, bunun Ahilik Teşkilatı'nın önemli bir başarısı olduğunu vurguladı.

-“Günümüz İçin Ahilik Önemli”

Başkan Keskin, Ahilik ilkelerinin günümüzde de büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Güçlünün zayıfı ezdiği, haksız rekabetin yaşandığı, insanların güven duymadığı bir dönemde, İslam inancından beslenen Ahilik ilkelerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu şüphesizdir” şeklinde konuştu.

-“Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Ahilikten Geliyor”

Keskin, Ahilik Teşkilatı’nın günümüz işletmeleri için de örnek alınması gereken prensipleri barındırdığını söyledi. Müşteri memnuniyeti, sürekli gelişme ve kaliteli üretim gibi kavramların Ahilik’te köklü bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Keskin, "Müşterinin velinimet sayılması ve kaliteli üretimin haysiyet meselesi olması, Ahilik'in temel ilkelerindendir" dedi.

-“Ahilik, Ahlaki Değerlerin Yansımasıdır”

Başkan Keskin, Ahilik Teşkilatı’nda meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra bireylerin ahlaki değerlerle yetiştirildiğine vurgu yaparak, mesleki değerlerin yozlaşmaması adına Ahilik ilkelerinin mesleki eğitimde yaşatılması gerektiğini belirtti.
Ahilik Kültürü’nün toplumun her kesiminde yaşatılması gerektiğini ifade eden Keskin, geçmişte Türkiye’de en önemli Ahilik Kutlamalarına ev sahipliği yapan Malatya’da depremden dolayı 2 yıldır bu etkinlikleri yapamamaktan üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Çökmüş olan şehrimiz yeniden ayağa kalktığında bayramlarımızı eskisi gibi coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Keskin, “Tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm Ahilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Esnaf Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN