İl Başkanı Avşar 'Ülkücü Ülkücünün Öz Kardeşidir'

MHP Malatya İl Başkanı R. Bülent Avşar malatyasurmanset.com Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Resul Özbey İle Malatya ve Ülke gündemini ilgilendiren konuları samimi bir ortamda değerlendirdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı R. Bülent Avşar malatyasurmanset.com Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Resul Özbey İle Malatya ve Ülke gündemini ilgilendiren konuları samimi bir ortamda değerlendirdi.

www.malatyasurmanset.com internet haber sitesi olarak kamuoyu adına biz sorduk MHP İl Başkanı R. Bülent Avşar samimi olarak cevapladı. 

Malatya’da Ülkücü camianın içerisinde geçmişte birçok emek vermiş isimler var.  Sizde yıllarca bu davaya hizmet etmiş birisi olarak göreve geldikten sonra istişareler içerisine girdiniz mi?

Başbuğ Alparslan Türkeş’inde belirttiği üzere ‘Ülkücü Ülkücünün Öz Kardeşidir’ Elbetteki tüm teşkilatımız ile bu davaya hizmet eden herkesle istişare ediyoruz.

Göreve geldiğiniz günden beri Ülkemizin hassasiyetleri konusunda önemli açıklamalarınızla medyada gündem oluyorsunuz.  Malatya’da medyayı nasıl görüyorsunuz?

Göreve geldiğimiz günden bu yana Vatandaşlarımızın tüm işlerini halletme yoluna gidiyoruz ivedilikle. Cumhur İttifakında Malatya’da MHP teşkilatları büyük özveri ile çalışmışlardır. MHP Olarak her kesim ve kesitlere aynı ölçü ve çerçevede yaklaşıyoruz. STK lar olsun Muhtarlarımız olsun,Kamu Kurumunda çalışanlarımız olsun dediğim gibi her kesime yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yakın ilişkiler içerisinde olmazsa olmazlarımız Basın ile ilişkilerimiz 2017 Haziranda göreve geldiğimiz günden bu yana gayet olumlu görüşmelerimiz olmuştur. Malatyamızdaki medya bizim için olumlu olarak görmekteyiz.

MHP Sizin için ne Anlam ifade ediyor?
Milliyetçi Hareket öteden beri siyasi tutumunu, Türk milletinin “varlık ve bekası”na yönelik olarak belirlediği ifade edile gelmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin en köklü ve güçlü siyasi damarı üzerinde oturmaktadır. Elbette genel geçici olgu ve gelişmeler her siyasi hareketi olduğu gibi MHP’yi de olumlu ve olumsuz anlamda etkilemektedir. Ancak MHP’nin siyasi varlığını gelişen konjonktüre bağlamak ya da herhangi bir siyasi figüre endeksleyerek açıklamak çok da doğru değildir. Aksine MHP kendi varlığıyla öteden beri Türk milletinin bağımsızlığı, kimliği, tarihi, egemenliği, kültürü kısacası varlığı ve bekası arasında ciddi bir ilişki kurmaktadır. MHP millette var olanı, devlette ve siyasette de var etmeyi esas almış bir harekettir. Bu yönü itibarıyla siyasi olduğu kadar sosyolojik bir harekettir de. Millî devlet, millî kültür, millî kimlik, millî çıkar ve milliyetçilik ile Milliyetçi Hareket arasında ciddi bir ilişki vardır. Onun için MHP karşıtı siyasi eleştiriler hep “millî” ve “milliyetçi” olandan başlanarak yapılır. Yine onun içindir ki Türk milletinin varlık ve bekasını eleştiri konusu yapanlar işe MHP’den başlamaktadırlar.

Sizin İl Başkanlığınız döneminde uzun bir aradan sonra MHP Malatya da bir Milletvekili çıkararak 2. sini kıl payı kaçırdı. Önümüzdeki seçimlerde İl teşkilatı olarak kaç milletvekili hedefiniz var?

2017 Haziran ayında göreve geldiğimizde bir sözümüz vardı. Ülkücüyü asla ezdirmeyeceğiz. Ülkü Ocaklarında başlayan heyecanım ve hizmetim sonrası bu davaya gönül veren delegelerimiz bizi MHP İl Başkanlığına layık görmüşlerdir. Ve bizlerde bu göreve layık olma adına tüm teşkilatımız ile el ele gönül gönüle vererek var gücümüz ile çalıştık. Bunun meyvesi olarak da sizlerinde belirttiği gibi Malatya’da 19 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarmayı başardık. Önümüzdeki seçimler için süreç ve siyasi konjektör neyi getirir bilemeyiz. Elbette ki MHP’ye gönül veren dava arkadaşlarım abilerim ablalarımız ile daha başarılı olmak için çalışacağız.

İl Başkanı olarak hayata geçirmek istediğiniz projeleriniz var mı? Şimdiye kadar hangileri hayata geçti?

Malatya ilinde  şu anda var olan işsizlik 37.000 kişi olup, fabrika sahipleri ile yapılan görüşmelerde ise işçi  bulamadıkları ifade edilmektedir. Bu sebeple  İşkur ile  özellikle taşra halkı arasında  iş bulma konusunda bir kopukluk yaşanmaktadır.Bu sorunun çözümü için Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptığımız çalışmalarda , etkin bir iletişim  Malatya  şehri ile  paylaşılır ise bu sorun rahatlıkla çözülecektir. Bu anlamda  yaptığımız araştırmalarda ;
1-Malatya’nın  %71,7’si  radyo  yayınlarından rahatsız olmadığını
2-Radyo dinleyenlerin %91’i ,radyo tek başına kendilerine arkadaş olduğunu
3-Radyo dinleyenlerin %84,9’u  radyo ile bilgi  birikimlerinin arttığını,
4-Radyo dinleyenlerin %90,4’nün  radyo dinlerken çalışmada dikkat dağınıklığı olmadığını
5-Radyo dinleyenlerin %92,2’nin radyo dinlemenin kültür, örf ve adetlerimizi bozmadığını ifade etmişlerdir.
Bu çalışmalardan yola çıkarak ilimizde faaliyet gösteren 9 adet radyo hafta içi her gün  saat 09:00-10-00 saatleri arasında ortak yayına bağlanır  ve  o gün iş arayanların, işçi arayanların paylaşımının yapıldığı bir program olur ise Malatya ilinde  işçi ile işveren  arasındaki işçi-işveren  köprüsünün kurulacağını düşünüyoruz.
Bu sebeple her gün sabah 09:00-10:00 saatleri arasında adına Malatya iş radyosu diyeceğimiz tüm radyoların 1  saat için  ortak yayına geçerek bir merkezden program yapılması sayesinde Malatya ilkinin işsizlik sorununun daha hızlı çözüleceğini  ümit ediyoruz.
Bu program için Malatya Ticaret ve sanayi odası sponsorluğu, KOSGEB, Fırat Kalkınma ajansı ,İş kur, Malatya valiliği sponsorluğu sayesinde  Malatya iş radyosunun işleyişi daha etkin hale gelmiş olacaktır.
Malatya iş radyosu program amacına bakıldığında;
1-İş arayan işletmelere, nitelikli  iş gücü sağlama
2-İş arayan işsizlere ,iş olanaklarını duyurma
3-İş değiştirmek isteyenlere alternatif iş  olanakları sağlama  şeklindedir.
Malatya iş radyosu program içeriğine bakıldığında ;
1-İşçi arayan işletmelerin ilanlarını ücretsiz yayımlamak
2-İş arayan işsizlerin ilanlarını yayımlamak
3-Yeni iş sahaları hakkında uzman görüşleri paylaşılarak ilimizde yeni iş alanları oluşturmak
4-KOSGEB, Fırat kalkınma ajansı yetkilileri ile ilimizdeki işletmelere teşvikler hakkında bilgilendirme yapmak
5-İşadamları, Akademisyen ve ilimizi yöneten bürokratlara stüdyoda söz hakkı vererek  aynı anda 750.000 kişilik şehrimize anlık mesajlar vermek
6-Gerek görüldüğünde canlı yayına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlar anlık bağlanarak  İş dünyası için  verecekleri  müjdeleri   anlık  olarak tüm şehre iletmek şeklinde olacaktır.
Bu çalışma için radyocu işletmeler ile görüşülmüş ve sistem altyapısı oluşturulmuştur. Bu çalışma dünyada emsali olmayan tek çalışmadır.
1-PROJENİN ADI:  Yurt ’ta barınma yaşının yükseltilmesi (18 yaş çok erken)
(Önceki yıllarda çalışmalar yapılmış ama sonuç alınamamıştır)
2-PROJEYİ UYGULAYACAK KURULUŞLAR:
MHP Malatya İl Teşkilatı (TBMM’ne sunulmak üzere)
3-PROJEYİ DESTEKLEYEN KURUMLAR:
1-Sivil Toplum Kuruluşları
2-Yerel ve Ulusal Basın Yayın Organları
3- Kamu kurumları
4-PROJENİN UYGULAMA TARİHİ:
En kısa sürede
5-PROJENİN AMACI:
18 yaşında yurttan ayrılmanın,  gençleri birçok riskle karşı karşıya bıraktığını görüyoruz . Hayata ve iş piyasasına uyum zorluğu yaşayan gençlerin koruma altına alınması sosyal devletin vazgeçilmez görevidir. Çocukların barınma, beslenme, giyim ihtiyaçlarını karşılamak, harçlıklarını vermek yetmiyor, onları toplumdan ayıran her türlü uygulamayı da sona erdirmek gerekiyor. Yurtlarda kalan çocuklara yönelik şiddetin, suç işleme alışkanlığını tetiklediğini biliyoruz. Yurtlarda kalan çocuklarımız henüz hayata hazırlamadan , 18 yaşından sonra yurttan çıkarılıyorlar. Çocuk yaştaki gençlerimizi bekleyen tehlikeleri önleyebilmek için , eğitim, sosyal hayata hazırlama ve barınma imkanları sağlanarak  18 yaşından sonra da sahip çıkmalıyız.
6:HEDEF KİTLE:
18 yaş
Bu projemiz MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu tarafından meclisde sunulmuştur.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
MALATYA İL BAŞKANLIĞI’NDAN İŞ ADAMLARINA
10 MİLYON TL'LİK KIYAK
Bilindiği üzere, Malatya 1.deprem kuşağında yer alan bir şehir olmasına rağmen,1.ve 2.Organize sanayi bölgelerinin olduğu bölgeler 2. deprem bölgesinde yer aldığı tespit edilmiştir. Malatya Organize sanayi bölgesindeki bir fabrika sigortası yapıldığında, sistem otomatik olarak 1.deprem bölgesini getirdiği için, aslında 2. deprem bölgesinde yer alan,1. ve 2. organize bölgesindeki 220 adet fabrikanın bina sigortası, sigorta şirketleri tarafından otomatik olarak 1. deprem bölgesine göre poliçeler tanzim edilerek, maliyeti yüksek olarak sigortaları yapılıyordu. Hazine müsteşarlığı sigortacılık genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrası,1. ve 2. Organize sanayi bölgesinde yapılan poliçelerin, 2.deprem bölgesine göre yapılması gerektiği ve sigorta şirketleri sistemlerine, Afad’dan alınacak deprem risk bölgeleri bilgisinin, Türkiye genelindeki sistemlerine eklenmesini ve sistemlerinde düzeltme yapmalarını talep ettik. Talebimiz kabul edildi. Bu sayede Fabrikaların Deprem sigorta giderlerinin, deprem riskinin azalması sebebiyle,%20-25 arasında, daha ucuz poliçelerinin yapılabileceği kesinlik kazandı. Malatya organize sanayi bölgesinde bulunan, ilimizin en büyük fabrikalarından birinin sigorta giderlerinde, bu çalışma sayesinde, yıllık 500.000TL civarında indirim sağlanmış oldu. Bu çalışma ile ilimizdeki 220 fabrika Deprem, Yangın vb poliçelerini yaparken fazladan ödedikleri 10 milyon TL civarındaki bir tutar, iş adamlarımızın cebinde kalmış oldu. 2017 yılında 46 Milyar TL prim üretimi olan ve sektörün %70'nin yabancıların elinde olduğu bir piyasada, sadece Malatya için değil diğer illerde de bu çalışmanın yapılması gerektiğini ve yabancılara fazladan ödenen tutarların ülkemiz ekonomisine kazandırılmasını da buradan yetkililere haberdar ediyoruz. Kriz ortamında maliyetleri artan sanayicilerimize, Milliyetçi hareket partisi olarak yaptığımız bu çalışma ile sanayicilerimize bir nebzede olsa nefes aldırmış olmanın mutluluğunu yaşıyor, ileriki ünlerde de buna benzer çalışmalar ile sanayicilerimizin yanında olduğunu belirtmek istiyoruz. Hayırlı olsun. Üreten kazansın, Türkiye kazansın...
VAGON FABRİKASI
Vagon Onarım Fabrikasının lojistik üs ve lisanslı depo olması gerektiğini savunduk. Hem Malatya ekonomisine hem de yıllardır atıl durumda bekleyen Vagon onarım fabrikası için proje ürettik.
PROJEMİZİN AÇIKLAMASI:
Malatya’nın dünya kuru kayısı piyasasının yüzde 80’lik bölümünü içinde barındırması sebebiyle hem lojistik köy, hem de lojistik köy içinde lisanslı bir deponun kurulmasının son derece önem arz ettiğini ifade eden Avşar, “Malatya’da kayısı için lisanslı depo kurulması talebi resmi gazetede 2013 yılında yayımlanmış ve yaklaşık 40 bin tonluk bir lisanslı depo alanı ve binasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede, ilimizde kurulu olan ve 40 yıldır çürümeye terk edilmiş Vagon Onarım Fabrikasının olduğu bölgenin arsa ve fabrika alanının lojistik köy ve lisanslı depo olarak kullanılmasının isabetli bir karar olacağı değerlendirilmiştir” dedi.
Malatya’nın Doğu-Batı-Güney ve Kuzey bölgelerini birbirine bağlayan jeopolitik önemi olan bir şehir olduğunu ifade eden Avşar, “Bu avantajı kullanmak için İlimizde lojistik bir üs kurulması kararlaştırılmıştır. Ankara Kazan bölgesinde yer alan lojistik üs bölgesi incelenmiş ve benzer olan lojistik üssün, ilimizde yer alan Vagon Onarım Fabrikasının atıl durumda olması, içinden demiryolu geçmesi, karayolu bağlantısına yakın olması ile birlikte Malatya OSB bölgesine yakın olması sebebiyle en ideal yer olacağı değerlendirilmiştir. Gaziantep ile İskenderun körfezini birbirini bağlayacak, hassa tüneli ihale edilmiş olup, bu sayede Gaziantep üzerinden İskenderun limanına daha hızlı ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu çalışma iki yıl sonra hayata geçmiş olacaktır. Böylece Akdeniz’in Karadeniz’e bağlanması hususunda da İskenderun, Gaziantep, Malatya, Sivas güzergahından Karadeniz’e lojistik güzergah sağlanacağından, Malatya bu pastadan da büyük payı alacaktır. Malatya’nın yeni limanı Mersin değil, İskenderun limanı olacağından, ilimizdeki işadamlarımızın en büyük gideri olan nakliye gideri düşecek, hem de daha hızlı ihracat gerçekleşmiş olacaktır. İlimizde kurulması düşünülen vagon onarım fabrikası ve içinde lisanslı depoculuk alanının olacağı yer, Mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Kuyulu Köyü sınırları içinde bulunan toplam 764 bin 443 metrekare yüzölçümlü 141 ada, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 no’lu parseller. Mevcuttur. 9 nolu parsel 175 bin metrekare olup, depolamaya uygun kapalı alan 48 bin metrekaredir ve 6 adet holden oluşmaktadır. Alan içerisinde her hol 8 bin metrekare olup bu hollerden 4 tanesi 32 bin metrekare lisanslı depo için kullanılması uygun olacaktır. Hollerden bir tanesi Atmosferik basınçlı soğuk hava deposu, diğer depo kayısı konsantre ünitesi ve yan ürünleri için kullanılacaktır.9. Nolu parsel içerisinde idari bina mevcut olup tadilatları ve tamiratları yapılmak suretiyle kullanılabilecek durumdadır. Mevcut alanın Kayseri ve Adana Karayolu üzerinde olması, demiryolu hattının yanında olması lojistik olarak büyük bir katma değer sağlamaktadır. Depoda yatay ve dikey olarak iki tür depolama yapılabilir. Yatay depolama yapıldığı zaman metrekare de 1 ton kayısı depolanırsa 32 bin ton, dikey depolama yapılırsa 64 bin ton kayısı depolanabilecektir” şeklinde konuştu.
Atıl durumdaki Vagon Onarım Fabrikasındaki mevcut binanın bu yatırım için en ideal yer olduğunu söyleyen Avşar, “Vagon onarım fabrikası bu alanda değerlendirilir ise 50 milyon TL’lik bir yatırıma para harcanmamış olacaktır. 40 yıldır siyasilerin çözemedigi, atıl durumdaki Vagon Onarım Fabrikası da bu proje ile değerlendirilmiş olacaktır. Lisanslı depoculuk Malatya kayısısına değer katacak bir çalışma olacaktır. Şu anda köylüler ürünü topladıktan hemen sonra ilaç, işçilik vb. borçları nedeniyle ürünü anında satarak çok cüzi bir gelir elde etmektedir. Oysa lisanslı depoya getirilecek ürüne, devlet desteği ile bir ürün senedi verilecek ve köylü bu ürün senedini istediği bankada bozdurarak daha fazla gelir elde edecektir. Bu çalışma ile ilimizde tekelci konumda olan bazı kayısıcıların rantı da daha az seviyeye inmiş olacaktır. Kayısının yurtiçinde ve yurtdışında daha kaliteli ve uzun ömürlü pazarlamasıda sağlanacaktır. Lisanslı depo sayesinde, çiftçinin kayısıyı daha uzun yıllarda saklamak için kayısıyı kükürtleme veya başka kimyasallarla işlem yapmasının önüne de geçilmiş olacaktır. Çiftçinin ürün hasadından hemen sonra ürününü saklayabileceği bir yer olmadığından acil satmak zorunda kalması sebebiyle, köylülerin kayısısını daha düşük fiyata satmasının önüne de geçmiş olacaktır. Lisanslı depo sayesinde, ürün gıda mühendisleri gözetiminde alınarak, belli kalibredeki depolarda hijyen koşullarda muhafaza edilecektir. Örneğin: Bir çiftçinin teslim ettiği ürünlerin, yıllar itibariyle istatistiği lisanslı depo ürün takip sistemi ile takip edilecektir. Ürünün rekoltesinde bir önceki yıla oranla düşüş var ise, nedeni hakkında anlık bilgilendirme il tarım müdürlüğüne iletilecek ve gerekli araştırma yapılacaktır. Lisanslı depo içerisinde kayısı işleme fabrikalarında bulunan, yıkama, boylama, kükürt analiz, gıda analiz laboratuvarları, tesis edilecektir. Lisanslı depo sayesinde ilimizdeki Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan 50 bin çiftçi için, tüm köylülerin aldığı gübre, mazot, traktör, traktör lastiği vb. ürünlerde lisanslı depo yetkilileri toplu anlaşmalar yaparak daha ucuz tedarik sağlanarak, çiftçilerin üretim girdilerinin düşürülmesi sağlanacaktır”

MALATYA’NIN TRAFİĞİ İÇİN ÖNERİLERDE BULUNDUK:
Ortak paydamız Malatya’nın trafiği için bir araştırma gerçekleştirdik.Kentimizin trafiğini rahatlatacak önerilerde bulunduk. Bu önerileri sunarken Basına fotoğraflarla ilettik.
TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÖNERİLER:
Kent trafiğinde keşmekeş yaşandığını belirten Avşar, " Sürücülerin yanlış alışkanlıklarına devam etmesi, örneklerini gördüğümüz gerekli ve gereksiz refüjler, bazı alt geçitlerde akıllı cep dönüşlerinin olmayışı ve ihtiyaç duyulan durak ceplerinin eksikliği, İl deki yoğun trafik akışında sıkıntılara neden olan eksiklerin başında sayılabilecek sıkıntılardır’ ’şeklinde açıklama yaptı.
’’ Malatya’lı hemşerilerimiz bu eziyeti hak etmiyor" diye belirten Başkan Avşar, artan nüfus yoğunluğu ile birlikte ciddi anlamda trafik sorununun baş gösterdiğini, mevcut sorunun çözümü noktasında daha fazla yol almak gerektiğini belirtti.
Başkan Avşar’ ’Kent trafiğinin ve ulaşım sorunun çözümü noktasında taşın altına elimizi koymaya hazırız. Biz teşkilat olarak kent konularında hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmadık, bundan sonrada kaçınmayız. Gelecek yıllarda bu sorunun daha vahim sonuçlar doğurmaması için, en kısa sürede bir master planı hazırlanması gereklidir'' dedi.
‘’Araç sayısı 165.000 olan İlimizde 4 kişiye 1 araç düşmektedir’ ’açıklamasının ardından, Başkan Avşar, İlimizdeki trafik sorunun çözümü noktasında MHP Malatya İl teşkilatı olarak fotoğraflarla örneklendirilmiş ve belirlenmiş olan çözüm önerileri hakkında açıklama yaptı.
MHP' DEN YEŞİL PASAPORT ÖNERİSİ
Milliyetçi Hareket Partisi, Malatya il başkanından İmalatçı sanayicilere Yeşil Pasaport önerisi. Krizi atlatmanın yolu, üretim ve ihracat yapmaktan geçiyor. İhracat yapmak içinde, iş adamlarımızın vize probleminin olmaması gerekiyor. Buna rağmen iş adamlarımıza yeşil pasaport vermede imtina eden bürokrasimiz,4.derecedeki bir memura bile, yeşil pasaport verebilmektedir. Son çıkan yasa ile; 1-Son üç takvim yılı itibarıyla ihracatı; 1-10 milyon$ arasında olan, firma yöneticisi 1 kişiye, 2-10-25 milyon $ arasında olan firmalarda 2 kişiye, 3-25-50 milyon $ arasında olan firmalarda 3 kişiye, 4-50-100 milyon $ arasında olan firmalarda 4 kişiye 5-100 milyon $ üzeri olan firmalarda 5 kişiye yeşil pasaport verilebiliyor. Ancak bu ciroya ulaşamayan, üretim yapan binlerce KOBİ var. Ülkemiz sanayisi ,%99'u Kobi olan küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşmaktadır. Bu yasa ile son 3 yılda,1 milyon $,yani 6,5 milyon TL ihracat yapacak bir firmanın, tek yetkilisine yeşil pasaport verme hakkı tanınıyor. Oysa kurlardaki artış sebebiyle, KOBİ dediğimiz iş adamlarımızın bu ciroya ulaşmaları mümkün değildir. Ayrıca, dünyayı gezmesi gereken iş adamlarımız, vize problemi ile uğraşırken, Yeşil pasaport verilip,25 yıllık memuriyet hayatında hiç yurt dışına çıkmayan bir memur devletimiz tarafından desteklenmekte, sanayicilerimiz mağdur edilmektedir. Bu sebeple, İhracat YAPMAYAN, yıllık 500.000 TL ciro yapan, İMALATÇI bir iş adamına, yeşil pasaport verilmelidir ki, o iş adamı, vize problemi olmaksızın, ülke ülke gezerek, ürününü tanıtıp ihracat yapabilsin, ülkemiz ihracat ile büyüsün. Bu sebeple Dışişleri bakanlığımız, İçişleri bakanlığımız ve Gümrük Ticaret bakanlığımızın Milliyetçi hareket partisi olarak bu talebimizi dikkate almalarını arz ediyoruz. Kobilere yeşil pasaport verilsin, ülkemiz ekonomisi büyüsün... Milliyetçi hareket partisi olarak yaptığımız bu çalışma ile işadamlarımızın, imalatçı sanayicilerimizin her zaman yanında olduğumuz belirtmek isteriz.

Yerel seçimlerde MHP olarak AK parti ile birlikte seçim ittifakı yaparak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ı seçtirdiniz. Şu an Malatya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından memnun musunuz?

Evet bir seçim geçirdik. Cumhur İttifakı adı altında Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi nezdinde Selahattin Gürkan’a destek olduk ve tüm ülkücü irade Malatya’da Cumhur İttifakına sonuna kadar riayet etmiştir. Ve rekor bir oy ile Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Süreç çok kısa olmasından dolayı şu anki mevcut çalışmalarından memnunuz.

Malatya MHP İl teşkilatı olarak yarın bir erken seçim kararı alınsa teşkilatlarınız seçime hazır mı? İlçe teşkilatlarıyla çalışmalarınız hangi aşamada?

Bugün seçim varmış gibi göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımız o yöndedir. İlçe teşkilatlarımız ile gayet uyumlu bir çalışma temposundayız. Mahalle başkanları ile her daim diyalog içerisindeyiz. Kısacası seçim her an olsun olmasın MHP Malatya’da her daim hazır durumdadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN