Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya TSO’da Enflasyon Muhasebesi Uygulaması toplantısı düzenlenecek

Paranın satın alma gücündeki aşınma nedeniyle bilançoların güncel satın alma gücü cinsinden düzeltme işlemine tabi tutulmasını içeren enflasyon düzeltmesinde geri sayım başladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Başvurular 2 Ocak 2024 Tarihinde Sona Erecek

Son Düzenleme İle Mülkiyet Durumuna Bakılmaksızın Tarımsal Faaliyet Yapılan Alanlar Taahhütname Belgesi İle Kayıt Altına Alınabiliyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Küresel Pazarlara Girmek Çok Önemli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliğinde (AB) 18 ürünü tescil ettirdiklerini, 50 ürünün de değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.

Türk vergi sistemindeki gelişmeler panelde masaya yatırıldı

Türk Vergi sisteminde güncel gelişmeleri konuşmak üzere Vergi Müfettişleri Derneğince (VMD) "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Vergi Sisteminde Güncel Gelişmeler" başlıklı panel düzenledi.

Ticaret Bakanlığından Marketlerde Eş Zamanlı Fiyat Ve Etiket Denetimi

İzmir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de Konak ilçesindeki bazı marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Türkiye 19 tarım ürününün üretiminde dünyada ilk 4'te yer alıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin sebze, meyve başta olmak üzere çok sayıda tarım ürününde dünyada ilk sıralarda yer almasının yanı sıra ürün çeşitliliğiyle de öne çıktığını belirtti.

İnşaatın 6 Aylık Yükseliş Seyri Son Buldu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı.

Taşıt Takas sistemine artık e-Devlet'ten de ulaşılabilecek

Taşıt alım ve satımında tarafları koruma altına alan "Taşıt Takas" sistemine e-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek.

Devlet Desteğiyle Yapılan Tekstil Fabrikaları Batıya Göçü Azalttı

Muş'ta son yıllarda açılan tekstil fabrikaları, hem gençlerin iş bulma ümidiyle batı illerine göçünü azalttı hem de çalışmak için büyükşehirlere gidenlere memleketlerine dönüp çalışma imkanı sağladı.

Kasım Ayında Malatya Havalimanı’nda 61.042 Yolcuya Hizmet Verildi… 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Günlük 3 ton ceviz işleme kapasitesine sahip tesis kuruldu

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, yörenin coğrafi işaretli cevizlerinin işlenerek değer kazanması amacıyla kurulan tesis hizmet vermeye başladı.

Keskin’den KDV’de peşin ödeme esnafı zora sokar tepkisi

TESK Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, KDV uygulamasında yapılacak olan değişikliğin küçük esnafa sıkıntı yaşatacağını belirterek, yapılmak istenen uygulamadan vaz geçilmesi çağrısında bulundu.

Karekod uygulamasının detayları belli oldu

Konuya ilişkin basın toplantısı, GS1 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve GS1 Türkiye Genel Müdürü Elif Bilgehan Müftüoğlu'nun katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Sadıkoğlu: 'Yeni Teşvikler Çıkarılmalı'

' İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı'

Boyabat Gömleğine Tasarım Tescil Belgesi Verildi

Sinop'ta Boyabat çemberinin motifleriyle hazırlanan gömleğe, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tasarım tescil belgesi verildi.

Başkan Şarlak, Mücbir Sebep ve Beton Fiyatları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Nisan 2024'e uzatılması iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Köyde kurduğu tandır ekmek fırınında 7 kadına istihdam sağladı

Elazığ'da 46 yaşındaki Filiz Gül, ikamet ettiği kırsal mahallede kurduğu tandır fırını sayesinde aralarında iki kız kardeşinin de bulunduğu 7 kadına istihdam sağladı.

30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Toplam 4911 haber.