Başvurular Başladı

KOSGEB'in 2024 yılı için sunduğu İş Geliştirme Desteği programının ikinci çağrısı, 1-30 Ağustos tarihleri arasında girişimcilere büyük fırsatlar sunacak. Üst limit 2 milyon TL'ye çıkarıldı, başvurular başlamış durumda.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

KOSGEB, girişimcilerin projelerini desteklemek ve yeni kurulan işletmeleri sürdürülebilir hale getirmek amacıyla "KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor" mottosuyla yola çıktı. 2024 yılı için İş Geliştirme Destek Programı'nın ikinci çağrısı 1 Ağustos’ta başlıyor. Bu çağrı kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon TL'ye kadar geri ödemeli destek sunulacak. KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda destek üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. İlk çağrıda 3380 girişimci başvurdu ve 984 girişimci jüri değerlendirmesine seçildi. Şimdi ise yeni başvurular için son tarih 30 Ağustos olarak belirlendi.

Destek kapsamında, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat, yazılım giderleri ve hizmet alımları gibi çeşitli giderler karşılanacak. Girişimciler, genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olmaları durumunda ek destek alabilecek. Geri ödemeler ise 36 ay sonunda başlayacak ve herhangi bir faiz veya komisyon uygulanmayacak. Destekten, imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama ve bilimsel araştırma gibi sektörlerdeki işletmeler yararlanabilecek. Başvurularınızı kaçırmayın!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN