Eski Hal Binasındaki 30 Dönümlük Alan Kamulaştırıldı

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısında bir araya geldi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Ağustos ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 
Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan toplantısında imar konuları ağırlıklı olmak üzere 31 gündem maddesi görüşüldü.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçede devam eden kentsel dönüşüm ve modernleşme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda, birçok bölgenin yeniden düzenlenmesi ve ticaretin canlandırılması amacıyla atılan adımları paylaştı.
Emekliler Parkı’ndaki Esnafın Taşınması
Başkan Taşkın, Bakan Kurum'un talimatıyla, Emekliler Parkı’ndaki esnafların ay sonuna kadar yerlerini boşaltmalarının isteneceğini belirterek, “Ekim ayında temel atılması planlanan Söğütlü Camii’nin inşası nedeniyle, 98 konteyner Kanalboyu’na taşınacak ve Hürriyet Parkı’nın girişinden itibaren sağlı sollu yerleştirilecek. Bu süreçte cadde trafiğe kapatılacak. Ayrıca, Kanalboyu’nda kütüphane karşısındaki ahşap köprünün yerine çelik bir köprü inşa edilerek, geçişlerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecek.” dedi.
Niyazi Mısri Bölgesinde Yenileme
Niyazi Mısri 1. Etap bölgesinde devam eden yıkım çalışmaları hakkında da bilgi veren Taşkın, bu bölgedeki esnafların Kız Meslek Lisesi bahçesine yerleştirileceğini açıkladı. 45 konteynerin yerleştirilebileceği geniş bir alanın mevcut olduğunu ve okulun tadilat nedeniyle kapalı olacağını belirten Taşkın, taşıma işlemlerinin Eylül ayı içinde tamamlanacağını ifade etti.
Fuzuli ve İnönü Caddelerinde Tahliye ve Yeniden Yapılanma
Fuzuli Caddesi’nin sağ tarafının kısa süre içinde boşaltılacağını belirten Taşkın, bu bölgedeki esnafların nereye taşınacağının henüz netleşmediğini söyledi. Ayrıca, Akpınar’dan Sancaktar’a doğru olan bölgenin de kısa sürede tahliye edileceğini ve inşaat çalışmalarının başlayacağını açıklayan Başkan Taşkın, İnönü Caddesi’nde yapılacak yıkımlar sonrasında, buradaki esnafların Abdullah Gül Parkı’na yerleştirileceğini belirtti.
Eski Hal Binasındaki 30 Dönümlük Alan Kamulaştırıldı
Başkan Taşkın, eski Hal Binası olarak bilinen Battalgazi Belediyesi önündeki 30 dönümlük alanın da Bakan Murat Kurum’un girişimiyle kamulaştırıldığını duyurdu. Bakan Kurum'un çarşı içindeki otelleri bu alana taşımayı planladığını ve bu sayede trafik sorunlarının ortadan kalkacağını ifade eden Taşkın, “Altı otopark, üstü AVM ve en üstte oteller olacak şekilde modern bir yapı haline gelecek. İtfaiye Kavşağı'ndan Dede Korkut Kavşağı'na kadar olan çarşı bölgesi çok modern bir yer haline gelecek,” dedi.
Taştepe ve Şehit Fevzi Mahallelerinde Yeniden Yapılanma
Taştepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Taşkın, mahallenin %90’ının mevcut durumlardan rahatsız olduğunu belirtti. Şehit Fevzi TOKİ örneğiyle modern bir mahalle oluşturduklarını vurgulayan Taşkın, Derme Deresi Parkı’ndaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Bu parkın Taştepe, Şehit Fevzi ve Beylerbaşı mahallelerine hitap edecek bir nefes alma alanı olacağını ifade etti. Taşkın, DSİ’nin bölgede süren çalışmaları kapsamında, parkı Eski Malatya’ya kadar uzanacak şekilde genişleteceklerini ve yürüyüş ile bisiklet yollarının da bu projeye dahil edileceğini belirtti.
Kentsel Dönüşüm Süreci Devam Ediyor
Şehit Fevzi Mahallesi’nde 2. Etap çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Taşkın, bu süreçte 20 konteynere ihtiyaç duyacaklarını ve özellikle yaşlı ve hasta vatandaşlar için bu konteynerlerin valilik tarafından tespit edildiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir depo ayarlayarak, vatandaşların eşyalarının bu depoya yerleştirileceğini de sözlerine ekledi.
Battalgazi Belediyesi Meclisi, Eylül ikinci oturumunu 9 Eylül Pazartesi saat 14.30’da g
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN