Düğün Konvoyları Trafikte Tehlike Saçıyor

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Emniyeti uyuyor! 
Güz aylarına geçişle birlikte artan düğün konvoyları, trafiği felç ediyor ve kazalara davetiye çıkarıyor. Trafikte bütün şeritleri işgal ederek işlevsiz hale getiren konvoylar, başta acil durum araçları olmak üzere diğer araçlara geçiş hakkı tanımazken Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda çalışma yapmaması tepkilere neden oluyor.
6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı ve yollarında hasar alarak kullanılamaz hale geldiği Malatya’da mevsim etkisiyle artan düğün sayısı, düğün konvoylarının trafikte yarattığı tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde Malatya’da yaşanan bir olayda, üç şeritli yolun tamamını kaplayan bir düğün konvoyu, arkadan gelen araçlara yol vermeyerek trafikte adeta kaosa neden oldu. Normal haliyle kangrene dönmüş olan Malatya trafiği, kuralları hiçe sayan sürücüler nedeniyle iyice çıkılmaz bir hal aldı. Malatya’nın göbeğinde duran trafikte sürücüler ilerleyemezken bu tarz konvoyların Emniyet denetimlerine takılmaması tepkilere neden olurken, vatandaşlar denetimlerin yetersiz olduğunu öne sürdü.
Düğün konvoylarının oluşturdukları tehlike sadece yol kapatma ile sınırlı değil. Düğün konvoylarında çocukların, para almak umuduyla yola atlamaları, büyük bir risk oluştururken, çocuklar arasında kıyasıya süren bahşiş yarışı, hem kendileri hem de trafikteki diğer araçlar için ciddi tehlikeler doğuruyor. Bu gibi durumların önüne geçmek için emniyet yetkililerinin trafik denetimlerini artırması gerektiği vurgulanıyor.
Trafikte düğün konvoylarının kurallara uygun bir şekilde ilerlemesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu tür konvoyların diğer araçlara yol vermesi gerektiğinin altını çiziyor. Yetkililer, düğün konvoylarının trafik düzenini bozmadan ve güvenliği tehlikeye atmadan ilerlemesinin önemine dikkat çekiyor.
Emniyet Müdürlüğü'nün, özellikle düğün sezonunda trafik denetimlerini sıklaştırarak, hem sürücüleri hem de yayaları bu tür risklere karşı korumak adına daha etkili önlemler alması bekleniyor.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN