Deprem Şehirleri İçin Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Bekleniyor

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle yaptığı görüşmede, mücbir sebep halinin uzatılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütülen çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Babacan, konunun Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur'un Malatya ziyaretiyle yeniden ele alınacağını belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ana gündemi, deprem sonrası mücbir sebep halinin uzatılması oldu. Babacan, daha önce iki uzatma döneminde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu uzatmaların sağlandığını ve Malatyalılara duyurusunu yaptığını hatırlattı. Babacan, son gelinen noktada ise şehirlerin ticari ve mali durumunu Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini ifade etti.

Babacan, mücbir sebep halinin uzatılması ve deprem şehirlerinin enflasyon düzeltmesinden belli bir süre muaf tutulması gibi talepleri Sayın Bakan Şimşek'e ilettiklerini belirterek, “Bakanlığımız şu an bunları değerlendirme safhasında. Sayın Bakan Yardımcımız Abdullah Cantimur'un önümüzdeki hafta gerçekleştireceği 4 deprem şehrine ziyareti sonrasında nihai karar verilecek,” dedi. Babacan, şehirlerin tam anlamıyla toparlanana kadar mali ve finansal bakımdan ilave bir daralma yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN