Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'daki Acil Durum Hastanesi'nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Türkiye tarafından yaptırılan Acil Durum Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, 'KKTC'ye bu dönemde 149 milyon TL katkı yapıldı' ve '500 yataklı bir hastaneyi daha Kuzey Kıbrıs'a kazandıracağız' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da Türkiye tarafından yaptırılan Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, “KKTC’ye bu dönemde 149 milyon TL katkı yapıldı” ve “500 yataklı bir hastaneyi daha Kuzey Kıbrıs’a kazandıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine KKTC’nin 37’nci kuruluş yıl dönümü törenleri kapsamında KKTC’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 46 yıl sonra açılan kapalı Maraş’ı ziyareti sonrası Lefkoşa’daki Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Tören’de konuşma yapan Erdoğan, salgından dolayı dünyadaki tüm ülkelerin zor bir süreçten geçtiğini, hastalığın dalgalar halinde devam ettiğini ve başta Avrupa olmak üzere vaka ve kayıplarda ciddi rakamlara ulaşıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada aşı çalışmaları devam ederken, Türkiye’de de yerli aşıyı geliştirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını ve salgınla mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte başarılı bir imtihan verildiğini ve sağlık altyapısı ve sosyal güvence sayesinde halkın hastalıkla mücadelede yalnız bırakılmadığını belirtti. Salgın döneminde dünya ülkeleri ile dayanışma içinde olunduğunu, din, dil, ırk, bölge ayrımı göz etmeden dünyanın her yerine malzeme gönderildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminin en başından itibaren KKTC’nin her türlü yanında olunduğunu ve destek sağlandığını ifade etti.

Erdoğan, KKTC’ye bu dönemde 149 milyon TL katkı yapıldığını, Tatar başkanlığında da bu sürecin başarıyla yürütüldüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatar ve ekibini tebrik ederek, salgın dolayısıyla vefat edenleri rahmetle andı, tedavisi sürenlere acil şifalar diledi.

Acil Durum Hastanesi’nin KKTC ile dayanışmanın en iyi nişanesi olduğunu ifade eden Erdoğan, açılışının da KKTC’nin kuruluş yıldönümü gibi önemli bir güne denk gelmesinin ayrıca önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane ile birlikte KKTC’ye 5 adet ambulans hediye edildiğini ifade ederek, 100 yataklı acil durum hastanesinin Kıbrıs Türküne hayırlı olmasını temenni etti.

“KKTC ile gönül birliğimiz kardeşlik olmasa bu hastaneyi 45 günde tamamlayamazdık” diyen Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür etti, bundan sonra da KKTC ile sağlık alanında dayanışma içinde olmayı sürdürüleceğini açıkladı.

Lefkoşa’ya 500 yataklı hastane

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa’ya 500 yataklı bir hastane yapılacağının müjdesini vererek, modern mimari anlayışıyla tasarlanmış, her türlü tanı ve tedavi birimlerini barındıracak bir hastanenin KKTC’ye kazandırılacağını aktardı. Türkiye’deki şehir hastaneleri standardında, muhteşem bir eserin KKTC’ye kazandırılacağını ifade eden Erdoğan, Kıbrıs Türk halkına yaraşır bir hastanenin açılışını yapmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN