CHP Malatya İl Teşkilatı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdiler.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdiler.
Çelenk sunumu ardından konuşma gerçekleştiren İl Başkanı Barış Yıldız şu ifadelere yer verdi: 
“Bugün burada, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün anısında, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlamak için toplandık. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü önce 1915’te Çanakkale'de, ardından da 1922’de Dumlupınar’da kazandığı zaferlerle tanıdık ve bağrımıza bastık.
Emperyalizme karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden biri olan Büyük Taarruz, 1922 yılında Kocatepe’de başlayıp 30 Ağustos’ta Zafertepe’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanmıştır. Bu zafer, yalnızca bir savaşın değil, bir ulusun varoluş mücadelesinin de simgesi olmuştur. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadelenin en parlak örneği ve yeniden doğuşun bir sembolüdür.
Kurtuluş Savaşı’mız, bu zaferle birlikte sona ermiş ve milletimiz, emperyalizmi yendiğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en büyük zaferlerinden biri olarak dilden dile anlatılan bir destan olmuştur.
19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp “Ya istiklal ya ölüm” şiarıyla yola çıkanların, zaferle taçlanan mücadelesi sonucunda bağımsızlığımıza kavuştuk. 30 Ağustos, bizler için Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı büyük bir gündür. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi’ni kazanan komutan Alparslan ile Anadolu’ya adım attıysak, 26 Ağustos 1922’de de Büyük Komutan Mustafa Kemal ile “Biz buradayız ve gitmiyoruz” dedik.
Büyük Zafer’den sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Şimdi ise 2. yüzyılında aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bizler, bu yüzyılda da adaleti sağlamak için çalışacağız. Tarihimizde olduğu gibi bugün de karşımıza çıkan ve gelecekte de çıkacağından emin olduğumuz tüm güç odaklarına sesleniyoruz: 30 Ağustos’un ateşini, iradesini ve inancını hatırlayınız.
Biz unutmayacağız ve dünyaya da unutturmayacağız. Milli bayram ilan ettiğimiz bu büyük zaferi her yıl coşkuyla kutlayacağız.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Bugün uzunca süren bir Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlandığı bir gün. Aslında bu 1910 yılından itibaren kaybettiğimiz savaşların da bir rövanşı, karşılığıdır. Balkanlarda 1. Dünya Savaşı’nda yenilen askerlerimizi başkaldırışıdır. Bu basit bir zafer değildir. O dönemki koşulları düşündüğümüz zaman neredeyse bütün emperyalist, dünyanın en büyük güçleri ülkemizi işgal etmişken, ülkemizde bir avuç kahraman bir umudu yeşerterek, 1919’dan başlayarak üç yılın sonunda Anadolu’daki fakir yoksul insanları ayağa kaldırarak, bütün dünyadaki mazlum milletlere örnek olarak, bir ulusal Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının önündeki yol açılmıştır.
Başta bu zaferin büyük komutanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle andığımızı söylemek istiyorum. Yaklaşık 102 yıl geçti zaferin üzerinden ama ülke bazı zorlukları yaşamaya devam ediyor. Savaşla söküp attığımız ve bir büyük ülkeyi kurduğumuz bu yıl dönümünde bazı düşünceleri de paylaşmak lazım. Maalesef ülke yanlış izlenen politikalar neticesinde adeta istila edilmiş durumda. Türkiye maalesef Avrupa’nın mülteci ambarı durumuna geldi. Doğu ve Güney kapılarımız açık ama Avrupa’ya giden kapılarımız, sınırlarımız kapalı. Avrupa’nın bir mülteci kampı durumundayız. Ülkenin kültürel ve demokratik yapısını hızla bozmaya yol açıyor.
Bu nedenle bir an önce hem Suriye’den hem Afganistan’dan hem de diğer ülkelerden gelen sığınmacıların önünün kesilmesi ve gelen sığınmacıların bir an önce ülkelerine gönderilmesi lazım. Cumhuriyetin kuruluşu ve bugünlere gelmesi bu topraklarda yaşayan atalarımızın, dedelerimizin şehitlerimizin kanıyla mümkün olabilmiştir. Dolayısıyla hep beraber hem o şehitlerimize saygı için hem de bunu topraklarımıza bağlılığımız için bu büyük ülkenin bu güzel ülkenin dili elbet devam etmesi için kültürümüzün, demokratik yapımızın bozulmaması için mücadele etmeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN