Boşaltılan Okul Neden Yıkılmıyor?

Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezinde bulunan Anıtlar Kuruluna tescilli Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Neden Yıklmıyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’nın Battalgazi ilçesi merkezinde bulunan Anıtlar Kuruluna tescilli Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ana bina yanında ek olarak yapılan Betonarme bina Elazığ İli Sivrice merkezli meydana gelen 6.8 Şiddetindeki depremde zarar gördüğü gerekçesiyle yıkım kararı alınarak öğrenciler eğitim öğretim yılında büyük sıkıntılar çekmelerine neden olmuştu.
Öğrencilerin ve velilerin büyük sıkıntı çekmelerine neden olan yıkım kararına rağmen yapılan açıklamalar yüreklere su serpmezken Önce İMKB ye taşınmasına karar verilen okul daha sonra Uçbağlar Mahallesinde bulunan 24 derslikli Selçuklu Ortaokulu binasında hizmet vermeye başladı.
Öğrenci ve velilerin ulaşımda çok sıkıntı çekmelerinin, öğrencilerin hepsinin bayan olması ve okulun etrafının ıssız olması yanında Kamuoyundan gelen tepkiler neticesinde Malatya valiliğinin olaya el atmasıyla ücretsiz servis konulmuş bir nebzede olsa sorun kısmen de olsa
çözülmüştü.
Buna rağmen yeni okuldaki taşınma esnasında gerekse öğrencilerin birkaç gün eğitimden uzak olması kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Geçici olarak Uçbağlar mahallesindeki binada eğitim gören öğrencilere bir darbe de dünyayı etkisine alan Kovid 19 virüsünden geldi.
Alınan önlem ve tedbirlerle hafta sonları sokağa çıkma ilan edilen Malatya da yıkım kararı alınan binanın yıkımı için ideal bir zaman olduğunu belirten vatandaşlar okulun niye yıkılmadığını merak ediyorlar.
Bazı haber sitelerinde de gündeme gelen iddialara karşın acaba okul yıkılmayacak başka bir hesap mı var sorusunu Malatya halkı ve öğrenci velileri kamuoyunda sesli olarak dillendirmeye başlamaları dikkatlerden kaçmıyor.
Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı zamanlarda yıkım ve harfiyat kaldırmanın çok rahat olacağını belirten vatandaşlar ve öğrenci velileri okulun akıbetinin bilinmemesinden dolayı ne zaman okulun tekrar faaliyete geçileceğinin yetkililer tarafından açıklanmasını bekliyorlar.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN