• Haberler
  • Asayiş
  • Binlerce Şahıs ve Araç Kontrol Edildi! İşte Denetim Sonuçları

Binlerce Şahıs ve Araç Kontrol Edildi! İşte Denetim Sonuçları

Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla 8-9 Şubat 2025 tarihleri arasında il genelinde geniş kapsamlı güvenlik denetimleri gerçekleştirildi.

Park ve bahçeler, umuma açık alanlar ve okul çevrelerinde yapılan uygulamalarda 5.359 şahıs sorgulandı, birçok suç unsuruna el konuldu.

Suç ve suçlulara geçit yok

Denetimlerde 95 ekip ve 299 personel görev alırken, 72 park ve bahçe, 19 metruk bina, 20 kıraathane, 20 umuma açık yer, 13 KYK yurt çevresi ve 41 okul çevresi ile birlikte toplam 1.050 araç kontrol edildi. Yapılan kontrollerde:

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında dilencilik yapan 2 şahsa işlem yapıldı.
6136 Sayılı Kanun kapsamında ruhsatsız silah ve kesici/delici alet bulunduran 5 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
2 düzensiz göçmen, 8 hırsızlık şüphelisi, 8 yoklama kaçağı, ifadeye yönelik aranması bulunan 4 kişi, kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 4 şahıs ve 2 kayıp şahıs yakalandı.
Denetimler sırasında 3 kesici alet, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca ve 9 fişek ele geçirildi. Narkotik operasyonlarında ise 2 farklı mahallede toplam 1,48 gram skunk, 4 adet sentetik ecza hap ve 0,67 gram metamfetamin bulundu.

Trafik denetimlerinde yüzlerce sürücüye ceza kesildi

Trafik uygulamalarında 1.958 araç ve sürücüsü kontrol edilirken, 534 sürücüye idari para cezası kesildi. Ayrıca 1 araç trafikten men edilirken, 4 sürücünün ehliyeti geri alındı. Denetim süresince 7 maddi hasarlı ve 2 yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşların huzur ve güvenliği için denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.

 

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!