BBP MKYK Üyesi Türkkanı Evde Kalmak, Yoğun Bakımda Kalmaktan İyidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Üyesi Gökmen Türkkanı evde kalmanın yoğun bakımda kalmaktan iyi olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Büyük Birlik Partisi (BBP) Üyesi Gökmen Türkkanı evde kalmanın yoğun bakımda kalmaktan iyi olduğunu söyledi.

10 / 16 Nisan tarihleri arasında Kocaelinde vaka sayısının 666,41 olarak açıklanması ile ilgili açıklama yapan Türkkanı, “Şehrimizde son bir ayda pozitif hasta sayısı rekor seviyeye ulaşırken, birçok ailede karantinaya alındı. Vaka sayısındaki artışların en büyük sebebi ise normalleşme sürecinde kurallara uyulmaması en büyük etken oldu” diye konuştu.

Türkkanı, “Vakaların kontrol altına alınması ve kurallara uyulması için maske mesafe ve hijyen kurallarına uyulmalı gerekli olmadıkça dışarı çıkılmamalı. Ama bu önlemlere rağmen vaka sayılarının artarak devam etmesi, vatandaşlar olarak kurallara daha çok uymamız gerektiğini göstermektedir. Bu zor süreçten hep beraber kurtulmamızın yolu devletimizin almış olduğu tedbirlere uymak olduğunu bilmemiz yetmektedir. Sevdiklerimizle tekrar mutlu ve güzel günlerde beraber olmak dileğiyle. Sağlığımız için maske – mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” ifadelerini kullandı.

“Sokağa çıkma yasağının olduğu günde dahi sokakların , marketlerin hınça hınç dolu olması çok üzücü.” Diyen Türkkanı, “Devletimizin salgını önlemek için aldığı tedbirlere tüm halkımızın hassasiyet göstermesi, zorunlu olmadıkça evinde kalması, toplu iş ve işlemlerden uzak durması mutlak elzemdir. sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde vatandaşın zorunlu ihtiyaçları için sunulan hakları başka amaçlar uğruna kullanması tüm dünya ve ülkemiz içinde zor günleri geriye bırakmayı daha da zorlaştırmaktadır. Bu zor süreçten biran önce kurtulmanın en kolay yolu tedbirlere ve alınan kararlara tam uyumlu olmaktır.

Sevdiklerimizle güzel günlerde bir arada olmak istiyorsak tedbirlere uyalım. Bir süre daha sevdiklerimizi ve dostlarımızı görmeden, sadece sesini duyarak uzaktan sevelim. Kurallara uymazsak ne güzel günleri görebiliriz ne de sevdiklerimizi görebiliriz hatta duyamayabiliriz. Sıkıldığımız evlerimizdeki yaşam, yoğun bakımdaki yaşamdan çok daha güzel ve konforludur. Nefes açlığı , her türlü açlıktan daha güçlüdür. Lütfen elimizdeyken ve imkanımız varken nefesimizin , sağlığımızın ,hayatımızın, sevdiklerimizin kıymetini bilelim.  En güçlü silahımızın “Tedbirlere uyum, çekirdek yaşam, minimum temas” olduğunu unutmayalım. Haydi Türkiye , Haydi Kocaeli, bunu başaracak kuvvet damarlarındaki asil kanda mevcut.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN