Başkan Yıldız Malatya Deprem Sonrası Belirsizliklerle Mücadele Ediyor

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafın belirsizlikler konusundaki tedirginliğini dile getirdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yıldız, yeni iş yerlerinde yaşanan eksiklikler ve altyapı sorunlarına dikkat çekti.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Küçük Sanayi Sitesi şantiyesini gezdi.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Barış Yıldız su ifadelere yer verdi:

"Deprem Sonrası Malatya’da Belirsizlikler Devam Ediyor.

Deprem sonrasında Malatya, belirsizlikler şehri olmaya devam ediyor. Küçük Sanayi esnafımız, yeni iş yerleri ile ilgili belirsizliklerden kaynaklı tedirginliklerini sürdürmektedir. Sivas yolu üzerinde yeni açılan ve yapımına devam edilen Küçük Sanayi Sitesi'ni inceledik.

Yapılan incelemelerde, dükkanların çoğunun yaklaşık 120 metrekare büyüklüğünde olduğu ve ilk etapta 2.400 civarında dükkan planlandığı öğrenilmiştir. Bu etapta yaklaşık 714 iş yerinin yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki, başvuruların büyük çoğunluğunun henüz yapılmadığı bilgisine ulaştık.

İlk etapta dikkat çeken eksiklikler arasında, büyük iş yerlerinin olmaması ve banka, restoran, market gibi sosyal alanların düşünülmemesi yer alıyor. Ayrıca cami gibi temel sosyal ihtiyaçların da göz ardı edilmesi, buraya gelecek esnaf ve diğer vatandaşlar için önemli bir eksiklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Umarız ki bu eksiklikler, ilerleyen etaplarda giderilir. Çünkü sanayi sitesine sadece esnaf gelmeyecek; bankalar, restoranlar, marketler de bu bölgeye ihtiyaç duyacaktır.

Sanayi sitesi açıldığında büyük mağduriyetler yaşanmaması adına, altyapı ve elektrik sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN